Powerplay viste muskler i Lyches

Skrevet av Thomas Gjelsås,  16.07.2020
Artikkelbilde
Powerplay ©hesteguiden.com

Brukseier Eyvind Lyches Minneløp for norskoppdrettede treåringer var torsdagens hovedløp på Øvrevoll. Best av de treårige norskfødte var favoritten Powerplay (Stall Powerplay) som avgjorde sikkert mot mål for Manuel Martinez. Dette er en hest i utvikling som trener Cathrine Erichsen har stor tro på. -Han avsluttet sterkt i Sverige sist, men fikk opp farten altfor sent. Nå skjønner han stadig mer av hva dette handler om, og det er en sterk hest med flott kapasitet. Han gjør et godt løp i dag, og jeg kan tenke meg å starte han I Norsk Derby. Han takler definitivt distanse og det er spennende med den norskfødte bonusen i Derby, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen. Powerplay er oppdrettet av Knut O. Arnesen og Black Moon Breeding. De er i tillegg oppdrettere av Purple Ace (Bjørn Syversen) som vant Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp. Også denne trenes av Cathrine Erichsen.

©hesteguiden.com

 

Stogas Dancer ©hesteguiden.com

Stogas Dancer (Hanne Rådstoga) var spilt til favoritt i V65-1. Han holdt farten sterkt til mål og holdt unna med en snau lengde. Den norskoppdrettede seksåringen tok karrierens andre seier. -Nå er jeg glad! Jeg synes han gjorde en super innsats i dag. Det var mange lengder fram inn mot oppløpet, men vi var sterkest til slutt, sa eier og amatørtrener Hanne Rådstoga.

Valence ©hesteguiden.com

Valence (Nathalie Mortensen) gikk rett til front og ble der til mål. Det var rett og slett imponerende. Fireåringen var løpets minst spilte hest, men holdt lett unna for både Swedish Dream og Fiftyshadesfreed. Årets sesong har virkelig vært bra så langt med hele fire seire på seks starter, for hesten som trenes av Annette Stjernstrand. -Jeg lå litt lavt på forhånd i dag, men han imponerte meg virkelig. Dette var bra, uttalte rytter og eier Nathalie Mortensen.

We Got The Boss ©hesteguiden.com

We Got The Boss (Champagnegaloppen.no) tok kontroll på løpet fra start og lå i front hele veien. Ulrika Holmquist ser ut til å trives godt sammen med denne hesten. Han er i rivende utvikling og imponerte i kveld. -Dette løpet er jeg godt fornøyd med. Han utvikler seg veldig fint og blir spennende å følge fremover, fortalte trener Annike Bye Hansen.

Danny's Roop ©hesteguiden.com

Danny´s Roop (Tina Smith) var spilt til favoritt i amatørløpet. Emilie Finckenhagen tok sin fjerde seier i år og fanget Marrington Twist kort før mål. Danny´s Roop fikk karrierens første seier og vant med snaue to lengder. -Dette smakte godt. Emilie rir godt og hesten presterte bra, Dette er vi fornøyde med, sa trener Tina Smith.

Barny ©hesteguiden.com

Det var relativt åpent midt på oppløpet i det sjette løpet, men tredjevalget Barny (Nathalie Mortensen) avgjorde sikkert til sin fordel for lærlingen Josephine Ingvarsson. Trener Annette Stjernstrand og Nathalie Mortensen har virkelig suksess på Øvrevoll. -Det er alltid veldig hyggelig å komme hit, og vi trives på Øvrevoll. Det ser vi at hestene gjør også. Det er alltid like gøy å vinne, og Barny synes jeg leverte en flott innsats i dag, uttalte Nathalie Mortensen.

Raspberry Beret ©hesteguiden.com

Trener Niels Petersen sendte fire hester til start i kveldens syvende løp, og dette skulle vise seg å bli hans løp. Raspberry Beret (Sandman Stables) spurtet inn til seier foran stallkameratene Fibonacci og Possession. Dermed ble det trippel Petersen. -Dette er noen fine treåringer. Vinneren Raspberry Beret viste klassen sin her, og jeg har tanker om at hun skal hevde seg i Dansk Derby. Det blir spennende, fortalte Niels Petersen.

Purple Ace ©hesteguiden.com

Purple Ace (Bjørn Syversen) leverte en sterk debut i Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp. Toåringen vant med over fem lengder for Manuel Martinez. Dermed ble det to seire både til Martinez, oppdretter Knut O. Arnesen og Black Moon Breeding, samt trener Cathrine Erichsen. -Dette ble jo veldig enkelt over distansen 900 meter. Denne debuten må vi være veldig godt fornøyd med. Jeg skal se etter nye norskfødte hester under årets auksjon, avsluttet trener Cathrine Erichsen.