Dusinet fullt for Petersen

Skrevet av Birger Christensen,  12.07.2020
Artikkelbilde
Niels Petersen og Carlos Lopez kunne juble over seier i Svenskt Derby søndag med Bullof Wall Street.

Sin første Derbyseier tok Niels Petersen i 2010 med Go Go Gadget. Det er litt under ti år siden, og søndag ble det klart for den tolvte. Bullof Wall Street sto for prestasjonen. I et litt uvisst Derby på forhånd, var vinneren sammen med Yoker totalt i særklasse. Men Carlos Lopez holdt Bullof Wall Street i gang, og 50 meter fra mål var det klart for seiersgest. Carlos vant Derby på Jägersro i 2016, 2017, 2018 og nå altså i 2020. I fjor hadde han rittet på Red Cactus, men dessverre ble han utelukket på den store dagen. Ellers hadde han høyst sannsynlig stått med fem strake Derbyseire på samme bane, nå ble det fire av fem. Ikke så verst det heller.

Niels har som nevnt 12 seire i Skandinavia på Derby-listen. Det er seks på Øvrevoll, tre på Klampenborg og tre på Jägersro.

Øvrevoll: 2010 Go Go Gadget - 2012 Old Pal - 2014 Eye in the Sky - 2016 Our Last Summer - 2018 Square de Luynes - 2019 Privilegiado

Klampenborg: 2013 Quite a Mission - 2014 Daviici - 2016 Suspicious Mind

Jägersro: 2014: Duke Derby - 2018 Nordic Defense - 2020 Bullof Wall Street

- Dette var fantastisk moro. Francisco Castro trente Bullof Wall Street i fjor, men jeg har hatt ham siden i vår. Det har vært gjort en kjempejobb fra mange på stallen, og det har vært en periode med litt problemer. Han vant Voterløpning suverent, i dag ble det en duell mot meget gode Yoker, som vi lyktes i å vinne. Deilig, kommenterte Niels..

 Wido Neuroth hadde en stor kontingent hester til start. Klart mest imponert ble vi over Nouvelle Lune, som var meget god i Margareta Wettermarks Minnesløpning. I en knallhard fight med Queen Rouge og Marta, passerte Nouvelle Lune målstreken først. Men det ble nedlagt protest, og etter sjekking av head on-kameraet, ble hun flyttet ned til annen bak Queen Rouge. Trioen Dardenne, Couleur Cafe og Bokan sikret se hver sin fjerdeplass.

 De gode sprinterne I Kirk og Nocentsinkentucky vant som store favoritter. Dermed ble det en beskjeden utbetaling i V75.