Spennende V65 omgang på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2020
Swedish Dream og Buddy Bob

Torsdag byr på en varierende V65 omgang, to løp forbeholdt de norskoppdrettede og et spennende eliteløp står blant annet på programmet.

Powerplay i Lyches Minne?

Eyvind Lyches Minneløp har vært et viktig løp i mange år for de norske treåringene. I en liten årgang er det gledelig at åtte hester stiller til start. Vi likte det vi så av Powerplay i hans siste start for en snau måned siden i Gøteborg. Størst betydning for vårt valg, er at hans prestasjon var over distansen 2200 meter. Nettopp det å stå distansen, har mange slitt med i dette oppgjøret. Ingen andre enn Powerplay har gått et så langt løp som de 1980 meter de skal løpe nå.

Av motbud er vi spente på Hallvard Somas duo Mikimi og Neridiana. Sistnevnte årsdebuterer, men gikk et par fine løp i fjor. Mikimi var positiv i debuten. Cardhu er også aktuell, men er virkelig dette rett distanse?

Før vi forlater dette løpet, tar vi med at syv av de siste ti vinnerne har gitt over ti i vinnerodds. Aller mest ga Cincinnatus i 2012 med vinnerodds 29.12. En liten kuriositet er det at Cincinnatus starter i dagens amatørløp, åtte år etter seieren i Lyches Minne.

Vi setter vår litt til duoen i Swedish Dream og Buddy Bob i V65-2. De to har levert en rekke flotte løp nettopp på 1600 meter på Øvrevoll. Sist de møttes på hjemlig mark, ble de nummer en og to i Arnfinn Lunds Minneløp i fjor høst. Da vant Swedish Dream, men nå står Buddy Bob to kilo bedre til. Det er flere andre kandidater med sjanse, men enkelte valg må man gjøre.

Ellers er programmet variert og spennende. Det blir ingen lett jobb å finne frem til rett DD, og vi blir ikke overrasket om oddsen drar seg mot 100. Etter V65 kommer det først et maidenløp, hvor flere vil prøve å kvalifisere seg til en plass i Derby. Til slutt skal norske toåringer løpe 900 meter på gresset. Trener Kahlil de Burka vant årets første hekkeløp for en uke siden, nå tror vi på seier for Gas Monkey.