Wido passerte 1100

Skrevet av Birger Christensen,  09.07.2020
Artikkelbilde
Jet Action ©hesteguiden.com

Wido Neuroth har snart vært trener på Øvrevoll i 50 år. Det har vært mange store triumfer, og torsdag passerte han 1100 seire. Det er kun Arnfinn Lund som har nådd et høyere tall blant trenerne. 

På åpningsdagen i 2014 tok Wido sin seier nummer 1000. Det var Simian som fikset biffen, med unge Marius Borgen Andersen på ryggen. Nå ble det nummer 1099 med Jet Action, mens No Lie sørget for jubileet.

- Det ble et spesielt løp for Jet Action. Tempoet var svakt underveis, men han løste i hvert fall oppgaven. Hadde han ikke vunnet dette, ville jeg ikke ha trodd på noen Derbyseier på Øvrevoll i år, mente Wido etter løpet. Dale Swift red vinneren.

I årets første toårsløp kom så jubileet med No Lie. Et morsomt poeng er at de to vinnerne torsdag er helsøsken. No Lie var fremme hele veien, men vi ble også imponert over Twilly og Macho Maja.

- No Lie er en begavet hoppe, som neppe er like mye av en stayer som Jet Action. Sandro de Paiva satt på vinneren, hans andre for kvelden.

 No Lie ©hesteguiden.com

 Cockney Cracker har vært en hedershest på Øvrevoll. Ble tredje i Oslo Cup i fjor og har banket på døren til eliten. Nå ble det en enkel seier foran Smooth Escape, som ledet stort og holdt fint til annen.

- Hadde stor tro på seier med Cockney Cracker, som var god i årsdebuten. Distansen nå var han bedre, og jeg er veldig fornøyd med, sa Niels Petersen. Carlos Lopez gjorde jobben på ryggen.

Cockney Cracker ©hesteguiden.com

 

History Hill ©hesteguiden.com

Løp tre inneholdt ikke de aller beste hestene, men det ble et severdig løp med god fart underveis. 200 meter fra mål så det klart ut for Nordlys, men da fikk Nathalie Mortensen fart på History Hill. Kort før mål var Nathalie forbi. Det var hennes første seier som jockey på Øvrevoll i år etter sterke tall på trenersiden for stallen.

Calcaterre ©hesteguiden.com

Vi trodde mest på de svenske hestene i V65-4. Det ble feil, selv om Backcountry ledet lenge. Men Calcaterre og Ramone hadde større fart, og de passerte mål helt likt. Målfoto! Det ble Calcaterre som fikk nikket som vinner.

- Han var "trumpete" da han kom til stallen, men er blitt en favoritt. Jeg er veldig glad for alt jeg har fått oppleve med ham, ikke så mange vinner 16 løp, sa Annike Bye Hansen. Calcaterre er nå kun tre starter å nå 100, og for Annike var det seier nummer 199 på Øvrevoll. Elione Chaves og Carlos Lopez hadde en knallhard duell med førstnevnte som vinner.

Sonriente ©hesteguiden.com

Knut O Arnesen ga god informasjon i løp fem om Sonriente. Hun tok sin første seier i forrige start, og Knut hadde god tro på en dobling. 

- Sonriente våknet litt etter seieren sist. Nå prøvde vi med fleksible blinkers, og det fungerte bra. Jeg fikk hjertet i halsen da salen skle, men det gikk heldigvis godt, sa Knut. Han vurderte Sonriente foran Azure World, som var klart mer spilt. Sandro de Paiva tok dagens andre seier etter et fint ritt. 

 Ocho Rios ©hesteguiden.com

Vi prøvde med Ocho Rios som banker i V65-finalen. Det gikk fint, men det holdt dessverre ikke hele veien. Elione Chaves hadde problemer med Ocho Rios før start, men det roet seg. I finishen kom han innvendig til lett seier, mens Pirlo som vanlig gikk et nytt sterkt løp til annen. Når kommer seieren.

 I årets første hekkeløp var seks av de syv startende svensktrente. Trautmann tok teten og ledet hver meter. Ikke alle sprangene var perfekte, men Kevin Parkin holdt seg i salen, og seieren ble enkel. Kahlil de Burka trener vinneren av det siste løpet.

Trautmann ©hesteguiden.com