Carlos med hattrick på nasjonaldagen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  17.05.2020
Artikkelbilde
Reine de Vega ©hesteguiden.com

Det ble en innholdsrik og sportslig meget sterk 17. mai på Øvrevoll. Carlos Lopez hadde på forhånd flere gode muligheter, og han skuffet ikke. Han ble dagens rytterkonge med tre seire, og var i storform på det som normalt er en av årets store festdager. I år ble storløpsfesten avviklet uten publikum, men sporten varmet stort.

Treårsløpet som innledet dagen ble et severdig oppgjør. Hele fem hester kom i bredden nedover oppløpet. Tempoet hadde ikke vært altfor høyt, og det var imponerende å se Reine De Vega (Stall Perlen) avgjøre til sin fordel oppunder mål for Jan-Erik Neuroth. Både Stall Perlen og trener Wido Neuroth kunne feire dobbelt da deres Nordic ble god toer i løpet. Disse hestene gleder vi oss til å se i flere store løp gjennom sesongen.

Bilder fra Hesteguiden.com

Smooth Escape ©hesteguiden.com

Alan Wallace stjal showet i eliteløpet med norskoppdrettede Smooth Escape (Stall GM) i det andre løpet. Han dro hardt unna i front og fikk et voldsomt forsprang til feltet. Inn mot oppløpet ledet de fortsatt med mange lengder, og selv om Wishformore nærmet seg mot slutten av løpet var seieren aldri i fare. -Dette var taktikken på forhånd. Man er selvsagt alltid litt redd for at det ikke skal holde helt hjem når man satser slik, men det holdt sikkert. Dette var moro, sa en fornøyd eier, trener og oppdretter Gina Mathisen.

Seaside Song ©hesteguiden.com

Et meget sterkt knippe hopper skulle måle krefter i Fam. E. Nagell-Erichsens Hoppeløp. Det ble fjorårsvinneren Seaside Song (Stall Irish Coffee – Easy) som stakk av med seieren. Det som så ut til å bli en jevn finish når hestene møtte oppløpet, endte med en enkel triumf til den meget kapable hoppen i hennes årsdebut. Seaside Song går definitivt en ny spennende sesong i møte. Carlos Lopez red seksåringen som trenes av Cathrine Erichsen.

Silent Night ©hesteguiden.com

Et nytt høydepunkt ventet i ITM Skandinavisk Mesterskap for treåringer. Storfavoritten Ascot Brass og meget lovende Everest Voice kjempet en hard kamp nedover oppløpet, men ingen av dem kunne stå i mot sluttspurten til den meritterte svenskegjesten Silent Night (Stall Dömle – Easy) og Carlos Lopez. Den suksessrike treneren Patrick Wahl kunne juble over en storløpstriumf på norsk jord.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

Det ble en ny svensk triumf i Giant Sandman Elitehandicap. Ni år gamle Fiftyshadesfreed (Lennart Jarvén, Investment AB) trives på Øvrevoll, men nå var det en stund siden sist han vant løp. Alan Wallace lå i baktroppen inn mot oppløpet, men kom mellom hester og avgjorde sikkert. Dermed vant Alan to løp på nasjonaldagen. -Det var gøy å være tilbake på Øvrevoll igjen. Denne hesten her skuffer meg aldri, sa en glad trener og eier Lennart Jarvén.

Ramone ©hesteguiden.com

Den fire år gamle millionøsen Ramone (Stall Valley) snappet seieren i det sjette løpet. Carlos Lopez satset innvendig rundt svingen og holdt unna for godt avsluttende Lillemann oppunder mål. Niels Petersen trener hoppen, og Lopez tok sin tredje seier for dagen. -Sesongen har startet veldig positivt, og jeg håper jeg kan bli champion igjen i år. Vi er så fokuserte når vi rir, at jeg må innrømme at jeg ikke la altfor mye merke til fraværet av publikum heller i dag, sa dagens mann til Equus Media.

Valence ©hesteguiden.com

Det var et jevnt felt som traff oppløpet i det syvende løpet, og det var nær sagt umulig å se hvem som ville gå seirende ut av dette løpet. Men svenskene var på hugget under vår store festdag, og etter en god avslutning avgjorde Valence (Nathalie Mortensen) løpet til sin fordel. Jay Drew Kozaczek red hesten som trenes av Anette Stjernstrand. Hesten var en stor overraskelse i spillet, og utbetalingen i V64-omgangen endte på nesten kr 190.000 for seks rette.

Focus on Me ©hesteguiden.com

Focus On Me (Stall Camine) ble lagt i angrep ytterst i banen mot oppløpet av Mark Larsen. Hun svarte med å spurte inn til en sikker seier i avslutningsløpet foran Cromer. Dermed ble det dobbelt svensk i avslutningsløpet. Lena Natt och Dag eier syvåringen som tok karrierens tredje seier.