En løpsdag vi vil huske

Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2020
Artikkelbilde
Twisted ©hesteguiden.com/

Som så mange andre måtte vi nøye oss med tv-skjermen for å få med oss løpene på 17.mai. Men før vi ser frem mot løpene på Kristi Himmelfartsdag, vil vi bruke noen linjer på det som skjedde på nasjonaldagen. Vi har gått gjennom de 20 gangene med løp på 17. mai i moderne tid. Det kan ikke være tvil, dette var den sportslig klart beste løpsdagen noensinne på denne dagen. Allerede i åpningsløpet kom vi i den rette stemningen. Et løp med herlige treåringer ga dobbelt til Neuroth og Perlen, men fem hester kjempet på linje frem mot målstreken. Fikk vi se Derbyvinneren i dette løpet? Det fikk vi i fjor da Privilegiado vant, og det var klasse også i år over dette feltet.

Ellers var det toppløp og prestasjoner i kø. Løpene har vært omtalt før, men vi synes det var hyggelig med hele fire svensktrente vinnere. I V64-finalen ble det trippel til "Søta bror", der Valence lagde en kjempesmell i totoen. Dermed holdt trenden seg om flotte premier i V64-spillet på 17. mai.

At restriksjonene er blitt mindre strenge over landegrensene, har vært viktig i forhold til økt deltakelse fra våre naboland. Onsdag har Wido Neuroth og Niels Petersen fem hester i lunsjen på Bro Park. Kick On er en uhyre spennende nykommer hos Petersen, og han skal blant annet møte Buddy Bob fra Neuroth i noe som kan sees på som en generalprøve foran Stockholm Stora Pris 14. juni.

Torsdag er det altså helligdag, og vi gjør oppmerksom på at løpene starter kl 16.00. V5 begynner allerede i første løp, så det gjelder å være parat fra start. Cafe Hygge vil ha åpent for enkel matservering (ikke alkohol) fra kl. 12.00.

Det er kun løp på sandbanen, men allerede fra neste løpsdag vil gressløpene dominere programmet. Det er et godt stykke unna det nivået vi fikk se på søndag, men innimellom storløpene må vi ha løpsdager for hester i lavere klasser Det er da man setter pris på storløpene når de er eksklusive.

Det er ikke kjempestore felter, men aldri helt enkelt å sortere ut de gode objektene. I V5-2 kommer 2 Archers Ignite ut, som debuterte fint på Øvrevoll i fjor. Muligens er han best på gress, men vi synes uansett han har en fin oppgave. I V5-3 tror vi mye på Annike Bye Hansens duo We Got the Boss og Mestre dos Magos. Førstnevnte gikk knallhardt ut på åpningsdagen, og det straffet seg. Mestre dos Magos vant lett sist, og v tror han håndterer formtall 83 på en god måte. Ellers er det ikke umulig at Twisted legger på til to strake. Hun vant lett sist, og vi tror at Two Times er nærmest også nå.