Herlig program på 17. mai

Skrevet av Birger Christensen,  12.05.2020
Artikkelbilde
Our Last Summer 2018

Søndag er det nasjonaldag i Norge. For 20. gang på rad arrangeres det galoppløp på Øvrevoll på vår store dag. Det startet i 2001, og etter hvert er det blitt en stadig mer populær tradisjon. I år er mye snudd på hodet, og selvsagt er det trist at det ikke er publikum til stede. Uten barnetog går løpene med start allerede kl 12.15, og vi håper mange vil følge løpene på tv.

Heldigvis er det lempet på restriksjonene for trenere og jockeyer til å komme til Øvrevoll, og det betyr et stort tilsig av hester fra Sverige og Danmark. 19 svensk- og fem dansktrente hester er flotte bidrag, og mange av løpene holder høy klasse.

Som tallene under viser, er duoen Niels Petersen/Carlos Lopez to personer som ofte vinner løp på 17. mai. Det er ikke utenkelig at det kan bli et par seire på 17. mai.

- Ser på det som flere fine sjanser søndag, men ingen soleklare vinnere. Kanskje er den beste sjansen Ascot Brass, som har sett bra ut etter oppholdet i Dubai. Er også veldig spent på Kasai i samme løp, som kan mye mer enn hittil vist. Ellers har jeg god tro på Ramone, og Wishformore har ikke tapt på Øvrevoll på tre forsøk.

- Our Last Summer har ikke gått så kort som 1370 meter siden han var toåring. Det virker spennende.- Han begynner å bli litt lur, og flere hester går mot å like sprint bedre når de blir eldre. Dette er et forsøk, som jeg er spent på. Har også lyst til å nevne Kikki Dee i V64-finalen, som jeg synes har en riktig oppgave her, avrunder Niels.

Vi har sett litt på jockeyer og trenere når det gjelder 17. mai. Banens champion siden 2011, Niels Petersen, topper også tallene for nasjonaldagen. Wido Neuroth og Cathrine Erichsen følger ikke så langt bak. Carlos Lopez har klart flest gevinster blant jockeyene, med Per-Anders Gråberg som klar toer blant de aktive.Det er tre firbente som har tatt tre seire på 17. mai. Først ute var Light the Fire, som tre år på rad (2010-2012) seiret i de supersprintene som ble avholdt over 402 meter. Deretter overtok Ragazzo. Stjernen til Annike Bye Hansen imponerte voldsomt, og den første seieren på nasjonaldagen glemmer vi ikke så lett. Niels Petersen trente Light the Fire,og han sto også bak den flotte hoppa Icecapada. Flere andre har vunnet to ganger, men blant de startende søndag er det kun Our Last Summer som kan ta sin tredje.

Trenertoppen på 17. mai:

Niels Petersen 18

Wido Neuroth  14

Cathrine Erichsen 13

 Rune Haugen 11 

Arnfinn Lund 8

Jockeytoppen på 17. mai:

 Carlos Lopez 17 

Per-Anders Gråberg 12 

Fredrik Johansson 11 

Jan-Erik Neuroth 7 Rafael Schistl 7 

Elione Chaves 6