Nyhetsblogg: Flere positive signaler

Skrevet av Thomas Gjelsås,  01.05.2020
Artikkelbilde

Det har vært en spesiell sesongstart for oss alle. Vi må understreke at vi er både glade og takknemlige for at vi kunne komme i gang med sesongen som planlagt 23. april. Det er gjort med strenge restriksjoner og retningslinjer, i kombinasjon med stor innsats og tålmodighet fra dere alle. Tusen takk alle sammen! Samtidig er det selvsagt trist at ikke alle som elsker sporten kan være på løp og oppleve det hele live og at dagliglivet er langt unna normalt. Liv, helse og samfunnsansvar kommer alltid først, men det er meget viktig at næringen har kommet i gang slik at både trenere og hesteeiere kan få valuta for sin innsats og sine investeringer.

Nå retter vi blikket fremover! Vi skal være stolte av måten vi har klart å komme i gang med sesongen på. De aktive, eiere, alle som arbeider innen sporten og hele miljøet har bidratt til at galoppsporten har kommet godt ut av dette ved å overholde alle krav om smittevern på en eksemplarisk måte. Samtidig viser samfunnsutviklingen at mulighetsbildet kan bli noe større om kort tid.

Øvrevoll arbeider hele tiden med fokus på fremdrift. Torsdag kom nyheten om at det blir mulig med arrangementer på offentlig sted på inntil 50 personer, samt at regelen om avstand ute har gått fra 2 meter til 1 meter. Vi har flere tanker i hodet rundt hva Øvrevoll kan gjøre på vårt store område, og vi kommer med en mer konkret oppdatering rundt dette snart.

Karantenebestemmelsene er dessverre fortsatt uendret, men vi har løpende kontakt med Helsedirektoratet. Sammen med Det Norske Travselskap venter vi på flere konkrete svar.

Omsetningen til løpene på Øvrevoll er etter to løpsdager opp 35 prosent fra i fjor. Det må vi være godt fornøyd med. I tillegg ser vi at Øvrevoll nærmest er en garantist for hyggelige utbetalinger i spillet. La oss sammen verve flere til å spille på galopp! Litt ekstra spenning i hverdagen er bra for alle i disse tider.

Ekstra godt er det å se at sporten blomstrer. Det har vært mange sterke prestasjoner allerede. Flere staller har vist seg frem og vi ser en god bredde i hestematerialet. Duca di Como leverte en gnistrende årsdebut, og flere av galoppens stjerner skal snart avlegg årsdebut. Og gratulerer til Jan-Erik Neuroth med seier nummer 200 på Øvrevoll torsdag! Du er til stor inspirasjon for flere av våre yngre talenter.

 

Thomas Gjelsås

Adm. direktør