Reprise i vinnerpaddocken?

Skrevet av Birger Christensen,  06.05.2020
Artikkelbilde
Meandyoutwo ©hesteguiden.com

Fem av hestene som starter på Øvrevoll torsdag, har allerede opplevd seierens sødme i år. Vi ser slett ikke bort fra at det kan bli reprise for noen i kvintetten.

Den vi tror mest på, er Meandyoutwo i V5-2. Var klart foran Twisted på åpningsdagen, og en økning av formtallet tror vi det skal være mulig å forsvare. Vi blir ikke så veldig overrasket om Meandyoutwo vil rykke opp i klassene i 2020. I V5 blir det en banker for oss.

I V5-2 møtes to hester, som også vant på første løpsdag.  London Rock slo Julien Delamare, som tar opp kampen på ny. Også Priceless vant og var i tillegg knapt slått sist torsdag. Nå er motstanden hardere og vekten mindre. Klarer Priceless å slå disse konkurrentene, blir vi imponert.

Pål Jørgen Nordbye har på sin lille stall allerede to seire og to andreplasser. I tillegg til Priceless har også Mongolian Navy vært først i mål. Det skjedde da Jan-Erik Neuroth tok sin seier nummer 200 på Øvrevoll sist torsdag. Nå er det Willa Synøve M Schou som sitter på ryggen, mens Jan-Erik har karantene frem til nasjonaldagen. Willa har gått fra amatør til lærling, en overgang vi tror hun vil løse fint. Men Mongolian Navy ser ikke ut som en hest det er enkelt å ri, så her kan det bli en tøff oppgave.

Asaks Ambition imponerte forrige løpsdag. Hun har ofte hatt tøffe strider med Black Million, og det ble et godt tempo, Likevel holdt hun unna for Priceless, og det var sterkt gjort. Vi tror Fix Fox er verst i mot, men det er ikke blitt seier siden tidlig på treårssesongen. Asaks Ambition blir vår banker i V4.

Sekretariatet har vært flinke med å sende ut informasjon, men vi tar sjansen på noen linjer sett fra spillperspektiv.

Løpsdagen på Klampenborg går ikke som planlagt lørdag 9. mai. Alle løpsdager frem til søndag er avlyst i Danmark. Men det blir løp så fort det er mulig, nemlig mandag 11. mai. Første start er kl 10.30, og Mowerina (dansk 1000 Guineas) avholdes før klokken har passert 12.00. Trolig en form for rekord for et klassisk løp.

Også 17. mai på Øvrevoll blir et tidlig stevne kl. 12.00, det blir jo ikke noe barnetog som kolliderer. Derfor flotte løp, alle på gresset, men rart blir det like fullt. Løpene på nasjonaldagen 2021 håper vi blir en folkefest, men det håpet står kun å lese i stjernene.