Topp milere møtes

Skrevet av Birger Christensen,  27.05.2020
Artikkelbilde
Swedish Dream ©hesteguiden.com

Torsdag er det kveldsløp på Øvrevoll, og første start er kl 18.30. For andre gang er det gressbanen som gjelder, og slik vi ser det, setter det en ekstra spiss på arrangementet. 

Det klare høydepunktet finner vi i kveldens andre løp. Funny Legend Handicap er navnet, og Funny Legend var selv en strålende miler. Høydepunktet var trolig seieren i Marit Sveaas' Minneløp 2007, men hun vant også en bråte med storløp i Sverige. Funny Legend er fortsatt den mestvinnende norskoppdrettede hesten på Øvrevoll. 

Vårt førstevalg i løpet blir Swedish Dream, som med betingelsene 1600 meter og gress alltid viser klasse. For et drøyt halvår siden vant han Arnfinn Lunds Minneløp, og nå skjerpes trolig formen foran Stockholm Stora Pris. Kanskje er stallvenninnen Unwanted Beauty verst i mot. Årsdebuten er avklart, og nå viser hun kanskje det hun viste da det ble lett seier i 1000 Guineas for et snaut år siden.

På 17. mai var Ramone tilbake som en vinner for første gang siden toårssesongen. Hun blir trolig klar favoritt på ny, og det trenger ikke være feil. Men her har vi vårt objekt denne løpsdagen. Den dyktige lærlingen Josephine Ingvarsson setter seg opp på Madi Banja, og han forbedrer seg hele veien. På 52 lette kilo synes vi det er en spennende gardering.

Før forrige løpsdag måtte vi ta et lite tilbakeblikk på den flotte sporten som vi fikk se på 17. mai. Nå er det løpene sist søndag vi har i tankene. Fem av de seks norsktrente hestene hadde ikke sin store dag, men det hadde Duca di Como. Han er på ingen måte dårlig på gress, men så mye mer overlegen på sand. Den minste seiersmarginen på det underlaget har vært seks lengder, og med unntak av debuten på Øvrevoll har han møtt størstedelen av den skandinaviske eliten! Det har aldri vært nødvendig å gå for fullt i finishen. Undertegnede har ruslet rundt i miljøet i nesten 55 år (du verden som tiden går), og en bedre hest på sand har det ikke galoppert i Skandinavia. Så får vi se på totalen når karrieren om noen år også er på hell når det gjelder gress. Gratulerer så langt til kretsen rundt Duca di Como.