Buckybabe 3 – Carlos 4

Skrevet av Thomas Gjelsås,  06.11.2020
Artikkelbilde
Buckybabe ©hesteguiden.com

To seiersvante profiler var i aksjon torsdag kveld. Norskoppdrettede Buckybabe tok sin tredje strake seier på tre uker, mens årets jockeychampion Carlos Lopez var i det umulige hjørnet og tok full pott med fire seire på fire ritt. Nå gjenstår kun én løpsdag før det er slutt for i år på Øvrevoll.

Buckybabe (Buck Racing) har funnet en fantastisk høstform. Sammen med Elione Chaves tok hun sin tredje seier på tre uker på Øvrevoll. Chaves hadde full kontroll på ledende Mestre Dos Magos inn mot oppløpet, og stakk enkelt i fra godt avsluttende Crossroad Blues. Det ble trippel for de norskoppdrettede i det første løpet. -Hun har virkelig funne formen i høst og vist frem sin fine kapasitet. Det kan ikke bli bedre enn dette med full pott på tre starter. Dette var bra, sa trener Cathrine Erichsen som har full fart på seiershjulet.

Red Valley ©hesteguiden.com

Red Valley (Knut O. Arnesen) var gjort til omgangens mest spilte hest i V65. Jockeychampion Carlos Lopez styrte alt i front, og han stakk unna med drøye sju lengder til slutt. Det ble en imponerende triumf for den fine treåringen som både eies og trenes av Knut O. Arnesen.

Ruby Tuesday ©hesteguiden.com

Det ble satt opp et høyt tempo i det tredje løpet. Det passet godt for Ruby Tuesday (Stall Trick Or Treat), og hun svarte med å spurte inn til seier foran en meget tapper Mackjack. -Hun er en hoppe vi har hatt relativt høye forventninger til, men hun har ikke fått det ut for fullt i løp hver gang. Nå fikk hun et fint løp og jeg synes hun fortjente å få en ekstra seier, uttalte trener Niels Petersen.

Madi Banja ©hesteguiden.com

Carlos Lopez plassert Madi Banja (Nathalie Mortensen og Emma Johansson) perfekt bak tetduoen Royal Ambition og Silky Road. Da han løftet fireåringen ut i angrep, så ble det enkelt. Favoritten vant med en seiersmargin på 2,5 lengder. Det har vært et meget sterkt år på Øvrevoll for den populære svenske duoen Mortensen og Stjernstrand.

Rock Dancer ©hesteguiden.com

Rock Dancer (Stall On The Rocks) lå i baktroppen underveis, men leverte et forrykende oppløp til seier. Dette var den eneste overraskelsen i kveldens V65-spill. Det er nok mange spillere som har ventet på at sjuåringen skulle ta den gjeveste plasseringen. Victoria Aurora Hughes vant amatørløpet med hesten som er trent av Hallvard Soma.

Stogas Fairytale ©hesteguiden.com

Carlos Lopez var i storform på årets nest siste løpsdag. Han red et perkekt løp på Stogas Fairytale (Hanne Rådstoga) i kveldens siste løp, og klarte å ta ned Chili Explosion akkurat på målstreken. -Dette var gøy og jeg må nok takke Carlos også for at hun tok årets andre seier. Det var både spennende og morsomt, avsluttet eier og trener Hanne Rådstoga.