Takk for i år!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  11.11.2020
Artikkelbilde
Buckwalk ©hesteguiden.com

Årets siste løpsdag er avviklet, og vi ønsker å takke alle som har bidratt på en eller annen måte for innsatsen gjennom 2020. Det har vært en annerledes sesong med en rekke utfordringer og restriksjoner knyttet til covid-19. Vi vil takke for samarbeidet og tålmodigheten gjennom året som er gått, og er samtidig godt fornøyd med at vi har klart å gjennomføre hele sesongen på en tilfredsstillende måte.

Avslutningsdagen bød på skikkelig «girl power». Hele seks av løpene ble vunnet av kvinnelige trenere! Cathrine Erichsen vant tre, Tina Smith to og Annike Bye hansen ett. Av de firbeinte er vi nødt til å trekke frem Buckybabe som tok sin fjerde seier på fire uker. Det er mildt sagt imponerende. Vi skal hedre våre championat-vinnere senere, og nøyer oss i denne omgang med å skrive om løpsdagens vinnere.

Buckwalk (Buck Racing) gjorde et flott inntrykk i debuten, og han fulgte opp med en vanntett triumf i karrierens andre start. Lærlingchampion Nora Hagelund Holm hadde god kontroll på løpet da han treåringen virkelig fikk opp farten på oppløpet. De vant enkelt foran favoritten Asaks Ambition. -Det er en type med godt talent dette her. Jeg synes innsatsen i de to første løpene har vært veldig lovende og nå gleder vi oss til neste år med denne hesten, sa Cathrine Erichsen. Hun er den treneren som har vunnet flest løp på Øvrevoll i år.

Saken oppdateres.

IKC Fiction ©hesteguiden.com

IKC Fiction (Stall AT og Tina Smith) trives godt på sprint og dirt. Denne gang var det hans tur til å vinne, og han kjempet seg til en sterk seier foran Madi Banja og Royal Ambition. Dette var årets andre fulltreffer, og det var den lovende lærlingen Cornelia Hartsmar som red femtevalget i spillet. -Jeg synes dette var fortjent. Nå retter vi blikket mot neste år og jeg satser på en god sesong for stallen i 2021. Jeg tror IKC Fiction fortsatt har mye ugjort i løpsbanen, uttalte trener og medeier Tina Smith.

Al Buraq ©hesteguiden.com

Al Buraq (Stall Jersey) var godt plassert hele veien i det tredjeløpet, og hun stod for en sterk prestasjon ved å nedkjempe favoritten Macjack sikkert oppunder mål. Cornelia Hartsmar tok dagens andre seier, og dette var Al Buraq sin andre seier denne sesongen. -Hun lå lenger fremme enn vanlig i dag og jeg var usikker på om hun skulle klare det. Det var imponerende. Hun trives nå på lengre distanser og det blir spennende å følge utviklingen hennes neste år, fortalte trener Annike Bye Hansen.

Jennyoje ©hesteguiden.com

Tsupermand hadde et klart grep om det fjerde løpet, men da Jennyoje satte inn en kjempespurt på oppløpet ble det kamp til målstreken. Mille Gjerdalen angrep på innsiden og koblet grepet akkurat i tide. Dermed vant sistevalget i spillet dagens amatørløp. -To seire i dag smakte virkelig godt. Jeg synes Jennyoje gjorde en super innsats i dag og Mille red helt perfekt, sa en glad trener Tina Smith.

Buckybabe ©hesteguiden.com

Buckybabe (Buck Racing) har vært et eventyr denne høsten. Den fire år gamle norskoppdrettede hoppen tok sin fjerde strake seier på fire uken. Måten hun vant på for Elione Chaves, vitner om at hun har kapasitet til å heve sin handicap ytterligere. -Det er helt utrolig hvor enkelt hun gjør det, og jeg er meget imponert over henne nå. Fire strake seire på fire uker er en mektig prestasjon og stallen har gjennomført en kjempesesong, sa en lykkelig trener Cathrine Erichsen.

Two Times ©hesteguiden.com

Two Times (Stall Good Times) gikk til front i det sjette løpet og ble der helt til mål Nora Hagelund Holm tok sin andre seier og hadde god kontroll på stallkameraten Buckyboy oppunder mål. Dermed tok Two Times årets tredje seier, mens Team Erichsen tok sin tredje for dagen. -Han er virkelig god til å forsvare seg, og jeg forstod at han kom til å selge seg dyrt. Jeg er godt fornøyd med både hans og Buckyboy sin innsats, fortalte en glad Cathrine Erichsen.

 

Iron Butterfly ©hesteguiden.com

Det siste løpet ble amputert etter en forhåndstrykning, i tillegg til at San Antonio Rose kastet av rytter Nora Hagelund Holm før den forlot visningspaddocken. Heldigvis gikk det etter forholdene bra, men også denne hesten ble strøket. Dermed deltok kun to hester i løpet. Prince Of Fjords var stor favoritt i løpet og ledet med klar margin inn mot oppløpet. Det var overraskende at stallvenninnen Iron Butterfly (Stall Zuccini) tok seg forbi oppunder mål for Andreas Tapia Dalbark, men hun leverte en strålende debut fpr stall Niels Petersen. DLV undersøkte mulig passiv ridning av Carlos Lopez som red Prince Of Fjords, men etter å ha studert film og hørt rytter Lopez forklaring fant ikke DLV å rette noen forføyning mot Lopez.