- Avhengig av tillit for å oppnå suksess

Skrevet av EVERYSPORT,  22.08.2021
Artikkelbilde

Niels Petersen har vært mestvinnende trener på Øvrevoll de ti siste årene. Han mener kontinuitet og tillit fra hesteeierne er to nøkkelfaktorer til suksessen.

Niels Petersen er opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge siden 1997. På søndag er han høyaktuell når Norsk Derby ris på Øvrevoll Galoppbane. 

Petersen har vunnet Derby i Norge sju ganger tidligere og jakter nå sin fjerde strake triumf i det klassiske løpet. 

Noe av grunnen til suksessen mener han skyldes tillit fra hesteeierne som tør å satse på ham og bruke penger på hans prosjekt. I tillegg til hardt arbeid. 

– Jeg tror på kontinuitet. Det er alltid en viktig faktor til suksess uansett hva man driver med. Når eierne kjøper hest og setter den i trening hos meg handler det om et tillitsforhold man opparbeider seg. Det er ikke bare penger inne i bildet, men de må også tro på det vi driver med. Det er noe du bygger opp over tid. Man får jo en form for ansvar og da ønsker man jo gjerne å levere. Det er mye jobb som må legges til grunn, men det er også veldig spennende. Det er jo tross alt hobbyen min dette. Jeg er veldig heldig og privilegert som får lov til å ha dette som levebrød, sier Petersen.

 

Utfordrende tider
Dansken har også stall i Danmark, i tillegg til å drive for fullt på Øvrevoll. Han erkjenner at pandemien vi står midt oppe i har bydd på visse utfordringer logistikkmessig.

– Det har vært utfordrende, men heldigvis så har jeg gode og dyktige folk rundt meg. Problemet har jo vært at jeg ikke har kommet meg inn i Danmark. Vi har fått løst det etter hvert, men det var sannelig ikke enkelt, erkjenner han. 

– Den siste drøye måneden har det gått langt bedre. Nå har jeg hatt korona og har fått meg koronapass, så nå er det ikke noe problem. Det har blitt betraktelig bedre. Nå prøver jeg å være i Danmark én gang i uken, gjerne i forbindelse med løpsdager der nede, forteller Petersen. 

Gode rutiner
Søndag har Petersen 24 hester til start under Derbydagen på Øvrevoll. Det krever en del arbeid og planlegging. 

– Ja, det er mye logistikk som må planlegges. Vi går gjennom alt på forhånd og har god kontroll på hvordan det fungerer. De som er med og håndterer dette er folk som jobber fast den dagen. Det blir hektisk og stressende når det er så mye logistikk som må ordnes, sier han. 

– For min del så jobber jeg som vanlig. Vi pleier å ha en liten sammenkomst på lørdag, kvelden før løpene i den grad det er mulig med de koronarestriksjonene som råder. Søndag morgen er jeg på plass som jeg pleier. Da titter jeg meg rundt, kjenner på banen og ser til at hestene er sunne og friske. Normale rutiner, forteller Petersen. 

– Har du noen spesiell plass du ser løpene fra? 

– Ja. Jeg har en fast plass der jeg alltid står. Der er i åpningen rundt 200 meter fra mål der hestene kommer inn. Jeg er nok litt overtroisk ja, innrømmer han og ler. 

– Hva gjør Niels Petersen når han ikke holder på mest hest?

– Jeg er glad i å spille golf og har holdt på med det i 10-12 år nå. Jeg har et handicap på 17,2 akkurat nå, opplyser han. 

– Tror jeg vinner
Avslutningsvis lurer vi jo på hvem han tror vinner Norsk Derby på søndag. Selv har han hele seks hester til start i feltet. 

– Jeg vinner, avslutter han - uten å avsløre hvilken hest han sikter til. 

Det kan med andre bli mer Petersen-jubel på Øvrevoll førstkommende søndag.

Se Norsk Derby på NRK1 kl. 17:15 – 18:00 eller på RD.