De øvrige løpene:

Skrevet av Birger Christensen,  23.08.2021
Artikkelbilde
Hear The Drums

Den fantastiske Derbydagen åpnet med Skandinavisk mesterskap for toåringene. Verken eier eller trener hadde noen voldsomt stor tro på debutanten Hear the Drums. Men Oliver Wilson, som fikk et fint oppsitt, gjorde ingen feil og seiret lett.

- Jeg trodde kanskje vel så mye på Game Changer, men Hear the Drums var bare veldig god i dag. Morten Myhre er jo den som trekker i trådene i Stall Trick or Treat, og han er en veldig god støttespiller for meg, sa Niels Petersen, som startet dagen på beste vis.Semper Fi ble en veldig god toer for Raphael Freire og Malin Holmberg.

Slim Revenge

 De kvinnelige amatørrytterne har alltid sitt eget løp på Derbydagen.. Løpet endte i en herlig duell mellom Slim Revenge og My Cup of Tea. Førstnevnte avsluttet aller best etter en sterk finish av Charlotta Ericsson, og dermed tok superduoen Charlotta samt Susanne Sivrup-Rosenqvist seieren i amatørløpene både lørdag søndag. Dessuten vant de med Slim Revenge forrige torsdag.

- Har aldri vunnet løp på Derbydagen før, sa trener Susanne, så dette var stort. Charlotta fikk dessuten et flott armbåndsur fra Urmaker Bjerke. For eierne var det stort å se et eget oppdrett vinne. Mor til Slim Revenge er Symbol of Arch, som blant annen vant kriteriet i 2009 for Arnfinn Lund. I det slagne felt var stjerner som Giant Sandman, Bank of Burden og Sir Lando, kanskje var dette kriteriet det beste vi har sett på Øvrevoll.

Backcountry

Backcountry er en riktig kjempe. Han er blitt ni år, men nå ble det tredje strake for den herlige fighteren. Og for en god kjemi det er mellom Nathalie Mortensen og Nora Hagelund Holm. Sistnevnte på ryggen av en hest fra Sternstrand/Mortensen, det har gitt flotte resultater.

- Nora rir fantastisk bra, og jeg er veldig glad for at jeg kan bruke henne, sa Nathalie.

- Jeg får ri veldig fine, snille hester som er godt forberedt, repliserte Nora. Dette var for øvrig seier nummer 70 for Nora. Snart kan både hun og Kaia Ingolfsland kalle seg jockeyer om de ønsker, og det vil de nok gjerne.

Seven Nation Army

Løpsdagens mest spennende oppgjør fikk vi i sjette løp, Altia Handicap. Hundre meter fra mål var det fem hester på linje, slik en handicapper ønsker å se et løp. Da har handicapperen gjort jobben sin, og Nicholas Cordrey var nok godt fornøyd med hvor tette og spennende løp 2, 3, 6 og 10 var på Derbydagen. Vinneren av dette sjette løpet ble til slutt Seven Nation Army. Manuel Martinez satt på vinneren, som trenes av Silja Støren. Hun eier også hesten selv.

- Det har vært mye jobb med Seven Nation Army. Han la nok på seg bortimot 100 kilo, og så har vi måttet trene av ham en del av kiloene. Men med seieren på selve Derbydagen, er alle problemer glemt. Dette var stort, sa Silja.

Downtown Leo

Etter to strykninger gjensto bare fem hester i The Heatherwold Cup. Men det ble likevel et artig løp å se på med en veldig god vinner. 

- Alt ble gærn't. Først steilet han opp i startboksen, sa Jan-Erik Neuroth om Downtown Leo. Men det gikk jo bra til slutt, og det viste jo at han er bra, sa Jan-Erik Neuroth om den imponerende vinneren.

- Etter at han steilet opp, fikk han seg også en kraftig dult i svingen. Likevel klarte han å vinne, så uten problemene, måtte han jo vært overlegen, sa trener Wido Neuroth. Nå var debuterende Chiefof Comanches en meget bra toer, men klart best søndag var Downtown Leo. 

 Tambora Queen

Annike Bye Hansen gjorde nok et godt valg da hun bestemte at Tambora Queen skulle satse på Derby Mile. Jacob Johansen la hoppa godt plassert bak lederne, men midt på oppløpet ble støtet satt inn. Ganske raskt viste det seg at Tambora Queen var den beste, mens Yellow Submarine la beslag på en sikker annenplass.

- Jeg sa til de som spurte, at jeg håpet og trodde at Tambora Queen ikke skulle være maiden lengre etter løpet. Det stemte, og det var deilig. Med tredje til Takeko og General de Vega, synes jeg det ble en fin Derbydag, oppsummerte Annike.

 Sankt Peder

Sankt Peder avsluttet flott til seier på den danske Derbydagen. Også nå kom seieren etter en solid avslutning. 

- Løpet gikk ikke så fort, og derfor var jeg redd for at motstanderne hadde  for mye krefter igjen. Men han nådde igjen konkurrentene før mål, og det ar bra, sa trener Bent Olsen. Bent har en lang og sterk karriere bak seg med tilhold på Klampenborg, og en seier på en Derbydag er ikke å forakte. Jacob Johansen tok dermed sin andre seier på rad, og den dyktige danske var eneste jockey som klarte to seire i løpet av dagen.