Duca di Como tok tredje strake

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2021
Artikkelbilde
Duca di Como

Vi spekulerte litt i om noen av de verste konkurrentene kunne beseire Duca di Como i Giant Sandman Polar Cup. Det ville ikke favoritten finne seg i. Rett til tet, avviste alle angrep på ny banerekord 1.18.0. Det var en enorm prestasjon, og etter litt vårlig halstrøbbel var han nå på sitt aller beste.

- I dag var han som en flymaskin, og jeg må takke eiere og trener Cathrine for at jeg får lov til å sitte på en slik stjerne, sa en meget glad jockey Elione Chaves. 

 - Jeg er både glad og lettet. Det gikk som vi hadde håpet, og nå var han virkelig god, kommenterte trener Cathrine Erichsen. Trøbbelet på vårparten er glemt, og nå kan vi glede oss over at han er på topp. Utover høsten er det planlagt to starter på dirt track i Sverige, og så får vi sette oss ned og vurdere om vi skal satse på det store utland, tenkte Cathrine høyt. 

 Frem til i år har Duca di Como hatt de beste resultatene på sand. I år er det blitt to av to seire på gress, null av tre på sand. Det betyr nok mest at formen har vært best når underlaget har vært gress. Vi tror i hvert fall at motstanderne skal få litt å jobbe med om en måned på Bro Park.

Litt mer om denne fantastiske galoppøren. For første gang tok en hest tredje strake i Polar Cup. Kun Ragazzo, som også var en stjerne, hadde to seire i løpet som snart fyller 25 år. Duca di Como har nå vært 23 ganger på trippel på 25 starter. Det gir en trippelprosent på enorme 92! Og det var veldig godt å se ham tilbake på det nivået vi vet han har inne. Nå har han passert fire millioner, og mer vil det bli.