Friskt comeback etter 13 år!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.08.2021
Artikkelbilde
Gina Mathisen er klar for nye utfordringer. I dag rir hun i V65-5 og V65-6, 13 år etter at hun sa farvel til løpsbanen forrige gang. Foto: Hesteguiden.com

Mange 50-åringer inntar sofa'n på kveldstid. I dag kl. 19.55 inntar Gina Mathisen fra Andebu hesteryggen. Hun er klar for løp igjen etter en pause på 13 år. Go, Gina, go, go! 

GINA ER en meget dyktig amatørtrener med 15 hester på stallen og tre Øvrevoll-seire i år. Når hun ikke er i stallen, er hun sykepleier i 50 til 60 prosents stilling på Tønsberg Sykehus, akuttmottaket er neste stoppested.
Gina har samboer og barn på 12 og 22, "full pakke", kaller hun det selv. Før comebacket har Andebus sprekeste 50-åring "løpt endel i tillegg til ridningen". Da kommer 10 000 kroners-spørsmålet:
- Hva trigger henne ut i den tøffe løpsbanen igjen?
- Lysten har kommet etterhvert. Jeg vil vel se om det er så gøy som jeg husker det var!

Har vunnet 13 løp
Et godt svar fra Gina. Gøy var det engang: Hun har vunnet 13 løp; siste seier kom på ryggen av Knut Arnesen-trente Tini's Song 10. november 2005. Den yngre Gina var sprangrytter, overgangen til galoppsporten kom rundt 1998.
- Jeg hadde tenkt å nøye meg med å ri min egen 6 Twisted (V65-6/V4-4, 3-prosenter kl. 11.00, red. anm.), men så dukket muligheten til å ri 5 Zara Zaid (V65-5/V4-3, Åsa Edvardsson trener, 20-prosenter) opp. Twisted er det litt kort for, hun skal ha 2400 meter pluss og er best på dirttrack. Jeg har ingen store forhåpninger. Zara Zaid har jeg mer tro på. Frontrunner. Det passer fint. Jeg har seiersambisjoner her. Jeg gir alt, sier Gina som - med en liten latter - forteller hva barna mener om comebackplanene: - De synes jeg er sånn passe halvgal!

Her er Gina Mathisens kommentarer til de andre stallhestene på Øvrevoll torsdag:
- 1 Killer Queen (1. løp, Alan Wallace) og 2 Speed Racer (1. løp, Nora Hagelund holm) kommer ut i samme løp. Dette er to gode 2-åringer, men de er vanskelige å vurdere mot hester som ikke har startet. Speed Racer gikk veldig bra sist og viste mye fart, men jeg har mer tro på Killer Queen i dag.
- 10 Perfect Illusion (V65-6/V4-4, Alan Wallace, 6-prosenter) vil ha tempo i løpet. Står tre kilo bedre til enn 8 Smazing til Carlos Lopez og Niels Petersen denne gang. Jeg har litt tro, men det kan se ut som Smazing er en hest som kan mer enn formtallet, uttaler Gina Mathisen til ovrevoll.no.