Hva vil Derby Trial fortelle?

Skrevet av Birger Christensen,  03.08.2021
Artikkelbilde
Simply Minds ©hesteguiden.com

Torsdag er det klart for Derby Trial på Øvrevoll. Da er det 17 dager igjen til selve Derbyløpet, og da tenker vi at vi skal få noen svar som kan være nyttige. 

Gledelig er det at hele 14 hester finner veien til Øvrevoll. Skjønt "finne veien", hele 10 av de 14 startende er oppstallet inne på Øvrevolls område. i tillegg tar Hanne Rådstoga med seg Simply Minds fra Lier, mens Kahlil de Burca og Patrick Wahl fra Sverige kommer med henholdsvis Enge Hazard og Thunder Mack. Tar vi med at Danmark-baserte White Heart, som trenes av Niels Petersen, kommer opp fra Klampenborg, er feltet fulltegnet.

Hvor sterkt er så det feltet vi får se torsdag? Vi er neimen ikke helt sikre. 10 av de 14 har formtall lavere enn 77 (to har ikke formtall), og vi føler at det er på tide å vise noe. Vi tipper de fire som har tall på 80 og høyere. Simply Minds får vi ikke se i Derby, men vi tror at trioen Captain Chorus, White Heart og Thunder Mack bør gjøre opp. Om de står 2160 meter på torsdag er vi dog ikke så sikre på, ingen har bevist at det vil gå bra. Undertegnede ble ikke så mye klokere av å gå gjennom feltet, men kanskje får vi noen svar torsdag kveld.

Det er fin blanding av løp torsdag. Det starter med et toårsløp, og etter det er det fullt av spillenøtter. Når V65, V4 og DD er slutt, må du ikke gå hjem. Kvelden avsluttes med en sportslig perle, hvor Swedish Dream og Valence foretar generalprøven i forkant av Marit Sveaas' Minneløp. Swedish Dream var toer i storløpet i fjor, og nå får vi en pekepinn på hvordan det står til.