Kaia sitter med nøkkelen i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  05.08.2021
Artikkelbilde
Kaia Ingolfsland og Abolish på vei inn til seier i siste start. Duoen kommer ut som store favoritter i dag. Foto: Hesteguiden.com

Kaia Ingolfsland har syv seire på Øvrevoll i 2021. Hun har to igjen til 70, da venter profflivet. 24-åringen fra Drengsrud er nøkkeljockey selv uten oppsittet på Havana Red (V65-5) som er strøket.TORSDAGEN på Øvrevoll betegner Kaia, nå i jobb hos Annike Bye Hansen, som «veldig spennende».Hun rir Abolish i V65-1, en blytung 65-prosenter kl. 12.00 i dag. Legg merke til at Kaia mener at et par av hestene hun rir, er for lavt rangert.


* Her er hennes kommentarer til ovrevoll.no om hester og sjanser:

- 6 Abolish (V65-1, Annike Bye Hansen, 66-prosenter kl. 12.00) er en fin hest. Vi vant sist – og jeg er spent på om det går igjen? Jeg sitter på feltets beste, det er jeg ganske sikker på. Men det har vært noen andreplasser. 3 Brian Ryan og kanskje 5 Shantou er hardest i mot

- 2 Marit (V65-3/V4-1, Tom Lühnenschloss, 4,5-prosenter) var sein ut av boksene sist og fikk «kickback», ble tredje. Jeg rir henne også en del i trening, bl.a. sist lørdag. Men jeg har aldri vært på gresset med henne. Det er spørsmålstegnet, altså hvordan hun takler underlaget. Gjør hun det, kan hun vinne løpet. Dette er en kjemperask hest som er for lite tippet.

- 7 My French Dream (V65-5/V4-3/Derby Trial, Are Hyldmo, 1,7-prosenter) er en bra hest, bare slått 2,5 lengder av sterke Takeko nest sist. Jeg mener at han er blant de beste her, skal kunne mer enn formtallet 76. Når det er sagt; jeg tror det blir tøft å vinne.

- 2 Simmy’s Copshop (V65-6/V4-4, Hege Larsen Mjønli, 3,4-prosenter) var bare slått 2,5 lengder sist som tredje på en vanskelig distanse, 1370 meter. Han er nok bedre på 1200 og 1600. 5 Seeyouincourt red jeg sist, den er bra. Det samme er 3 Close To Perfect og 4 Comme Il Faut. Men la meg si det sånn: Simmy’s Copshop vinner dette løpet hvis han går ærlig og gir alt. Men det er ikke sikkert han gjør det.

- 3 We Got the Boss (8. løp, Annike Bye Hansen) blir bedre og bedre. Spennende å se denne i dag. Men å vinne, blir for tøft, sier Kaia til ovrevoll.no.NÅ SATT DEN DER! Her kommer Nathalie Mortensen med en frisk 25-oddser: Lemon Smile vinner med hode foran Skyler og Per-Anders Gråberg på Bro Park. Nathalie har ventet på Lemon Smile, onsdag satt den der! Duoen gikk lenge under radaren til David Crona, Bros rutinerte løpskommentator. Det gjorde nok også Nathalies andre Bro-vinner, Thunderboy, som var flyvende i finishen. Denne er god! Passes i Skandinavisk Mesterskap på Øvrevoll.
Foto: Svensk Galopp

NATHALIE MORTENSEN er alltid på farten. I går var hun altså på Bro Park. Resultat: To stallseire til Nathalie og «morsan» Annette Stjernstrand. Begge ridd av Nathalie. Lemon Smile tok ned Skyler og P-A Gråberg i finishen og vant med hode (bildet over). Thunderboy kom også bakfra, slått ble Fahrr Out og Bearium.
Trippelen i begge de nevnte løpene: Nathalie Mortensen – Per Anders Gråberg – Carlos Lopez.
Ingen typisk hverdagstrippel.
I dag er Nathalie Mortensen på Øvrevoll med fire, hun rir tre av dem pluss et oppsitt for «Henke» Engblom på 9 Cromer i V65-3/V4-1. Evelina Rönnlund som har to av to på Øvrevoll i år sitter på 7 Golders Green i amatørløpet, V65-2.

* Her er Nathalies kommentarer til ovrevoll.no om hester og sjanser i dag. Kort oppsummert tror hun det blir vanskelig å vinne løp tross solid stallform:

- 2 Backcountry
(V65-1, 4-prosenter) syns nok det er bedre å gå med litt lavere vekt. Kommer til å gå et bra løp, men det blir «svårt» å vinne tror jeg.

- 7 Golders Green (V65-2, Evelina Rönnlund rir, 12-prosenter) vant på 1730 meter sist. Nå er distansen for kort. Men jeg mener allikevel at dette er stallens beste sjanse. Jockeyen er veldig bra. Bør være blant de tre. Golders Green må galoppere seg inn og komme til slutt.

- 9 Cromer (V65-3/V4-1, Henrik Engblom trener, 20-prosenter) har fin rad uten at jeg kjenner dagsformen. Det ser ut som det er tøft i mot her.

- 4 Topas Royal (V65-4/V4-2, 4,7-prosenter) hadde satt pris på en tyngre bane enn den blir i dag. Men hesten har fin form og kommer til å gå et ok løp. Topas Royal møter veldig gode hester.

- 1 Valence (8. løp) er på vei mot Sveaas-løpet. Er best på hard bane. Men nå er det 1800 meter, og han skal gi tre kilo til Swedish Dream. Jeg tror ikke det går. Valence er «himla startsnabb», og det blir å gå foran igjen. En ting: Han hadde nok trent litt lite foran de to siste løpene. Skal være bedre forberedt i dag, sier Nathalie Mortensen.

1 SCREWBOX CARLRAS (V65-3/V4-1, Nora Hagelund Holm, 10-prosenter) ble femte i Danmark tirsdag med Susanne Lyseng. – Glem det løpet. Han taklet ikke den lille banen i Odense med skarpe svinger. Er rask og bør regnes på 900 meter torsdag, sier jockey Susanne, eks. Lijordet. Hun har tre seire så langt i Danmark i år.

PER-ANDERS GRÅBERG er på Øvrevoll-besøk og er som alltid å regne med: - Jeg vant med 4 Constanzia (V65-3/V4-1, Henrik Engblom trener, 6-prosenter) på Göteborg. Var ok og kan være med i toppen igjen. 10 Romanée (V65-5/V4-3/Derby Trial, Cathrine Erichsen, 0,7-prosenter) er spennende. Jobber bra. Cathrine (Erichsen, red.anm.) er litt "opp", sier P-A til ovrevoll.no. 

* René Naustdal, baneansvarlig på Øvrevoll skriver dette i en sms til ovrevoll.no:
«Banen er målt til 4,3 og er god i dag».

SISTE FRA ENGLAND: Oisin Murphy vant hele fem løp på Kempton i går, har 85 seire, og er 13 foran William Buick i kampen om championatet. Førstnevnte har nå 22 i seiersprosent. William, som stadig er best på pengene i England, har 21 i seiersprosent. James Doyle har 20. Da er de tre nevnt som ligger på 20 eller høyere i seiersprosent.
16. oktober og British Champions Day på Ascot er avslutningsdagen, da er årets jockeyfasit i England klar.
For øvrig: Sesongen sett under ett i England, altså hele 2021, har en annen tetmann eller kvinne: Hollie Doyle har 113 seire, Oisin Murphy 107.