Master Bloom til Deauville og Gruppe-løp!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.08.2021
Artikkelbilde
Master Bloom (t.h.) og Nora Hagelund Holm vinner i siste start på Øvrevoll. Slått blir Seneschal og Silje Strand. Foto: Hesteguiden.comn

Master Bloom skal på fransk visitt 8. august. 6-åringen starter i et Gruppe 3-løp på La Touques Racecourse i Deauville. - Vi prøver, sier trener Cathrine Erichsen til ovrevoll.no 

* Deauville er "a seaside resort" i Normandie. Der startet Meeting de Deauville Barriére 3. august. Sluttstrek settes 29. august. Endelig starterklæring for løpet Master Bloom starter i, er fredag. Oliver Peslier rir.
Distansen er 2500 meter, og førstepremien er 40 000 euro. Banen i Deauville er "righthanded", altså det motsatte av Øvrevoll.

Link til løpet: https://www.france-galop.com/en/racing/detail/2021/P/RjVrVDdLQ0VTbENpWDYrTnl1eVpOdz09

MASTER BLOOM har vunnet 12 av 29 løp og løpt inn drøye 2,9 millioner kroner for IKC Racing og Cathrine Erichsen. Han vant Dansk Derby for Carlos Lopez i 2018 og kommer fra seier på Øvrevoll i siste start med Nora Hagelund Holm "in the irons". Nora topper på Øvrevoll, før løpsdagen 5. august, med åtte seire og er tre unna 70 som betyr overgang til profflivet.

CATHRINE ERICHSEN har flott form på stallen. Den, altså formen, virker ganske evigvarende. Ni seire på 42 Øvrevoll-starter i år viser fasiten på hjemmebane så langt i 2021.
CV'n glitrer: Åtte Gruppe 3-seire på skandinaviske baner fra 13. september '98 (Mortens Prospect) til og med 13. juni 2021 (Match Maker).
Cathrine har vunnet utenfor Skandinavia før - både på Doncaster og Ascot.
Her snakker vi ikke om bakgårdsbaner:
Easy Road vant et handicapløp for Dane O'Neill i 2015 til 14 ganger pengene.
"Scandinavian strike on Town Moor" skrev engelsk galoppresse, og Cathrine jublet; "er det mulig?"

WILLIAM BUICK gikk til topps i et Listed-løp (en 1000-meter/Rous Stakes i september 2016) på samme hest i det som var hans første ritt for Cathrine - og det som ble Easy Roads siste start. 
Nå satser Cathrine Erichsen igjen med pen ammunisjon, formsterke Master Bloom er en fighterhest som neppe gjør seg bort i franske sommeromgivelser søndag.