Niels i den syvende himmel!

Skrevet av Birger Christensen,  08.08.2021
Artikkelbilde
DrØMMEDAG: Niels Petersen vant alt på Klampenborg søndag. Seieren i Dansk Derby var verdt 500 000 danske kroner. Carlos Lopez var glimrende styrmann på Iron Butterfly. Foto: Burt Seeger

- Drømmer jeg eller er jeg våken? Niels Petersen var ikke helt sikker da Iron Butterfly satte kronen på verket i Dansk Derby. Øvrevolls championtrener tok syv strake på Klampenborg!

 

Niels hadde hester til start i syv løp, og det ble altså en historisk dag da han seiret i alle de syv løpene. Attpå til var det syv strake seire, en enestående bedrift.

Dagen da alt klaffet
- Jeg har ikke stort mer å si. Alt klaffet. Hadde stor tro på Iron Butterfly og nevnte henne som det beste av fire kort i Derby. Hun hadde aldri gått på lenger distanse enn 1600 meter, men jeg trodde at det skulle gå bra. Carlos (Lopez) red et flott løp, og jeg kommer garantert ikke til å glemme denne dagen. Iron Butterfly har masse klasse og talent, blant annet har hun slått Ascot Brass i en jobb. 

- Ubeskrivelig, var eier Wibecke Nagell-Erichsens (se Burt Seegers bilde under) umiddelbare kommentar. - Jeg har vunnet Derby før, men aldri fått en så stor seier på en hest som jeg har hatt alene. 

- Amazing, var Carlos Lopez' første ord.- Det ble en kamp mot Nicolai Stott på Go On Carlras, og heldigvis lyktes vi å avgjøre kampen, uttalte Carlos i etterkant. Øvrevolls regjerende championjockey vant fire løp søndag.

Etter to toårsløp som oppvarming satte Niels Petersen i gang med sitt seierstog. De beste toåringene var samlet i løp 3, og de to favorittene Safari Blues og Red Hunting Hawk dominerte løpet. Det ble spennende helt til målstreken. Niels var optimistisk i forkant, og Safari Blues innfridde forventningene. Dette var to meget gode toåringer, som vi gjerne ser på Øvrevoll i høst. Marcos Robaldo satt på vinneren, som han også gjorde i seiersløpet i debuten

I det store sprintløpet var det 165 000 danske kroner til vinneren. Sandtastic ledet lenge, men på slutten var det Could Be King og General de Vega det sto mellom. Sistnevnte kom bakfra og angrep hardnakket, men Could Be King holdt unna. De to norsktrente hestene tok dermed en dobbeltseier. Annike Bye Hansen hadde kun med General de Vega til Klampenborg og ble sterk toer for Jacob Johansen. Om to uker går Polar Cup på Øvrevoll. I våre øyne har vi ikke hatt en så sterk kvartett som Sanary og Duca di Como i tillegg til de to beste på Klampenborg.

- Jeg var ikke helt fornøyd med ham i Tyskland, men dette var bra. Han er riktig god, bedømte Niels etter seieren. Carlos Lopez satt på vinneren.

Mer Petersen fikk vi i Larch Ærespremie. Masseto var tidlig fremme, og med Rafael de Oliveira som makker holdt det hele veien. Et enormt løp gjorde Marshi, som lå sist til ut på oppløpet. Hun var helt på høyde med vinneren i mål.

- Kan du ta tredje strake, ble Petersen spurt om før løpet.

- Ja, hvorfor ikke fire, spøkte den nyblivne 50-åringeen. Og slik ble det. Og vel så det.

Den fjerde på stripe ble Ascot Brass. Det ble lett for Per-Anders Gråberg, da han tidlig i oppløpet gikk frem til tet. Ascot Brass er bare fire år, men hun kjemper helt klart om tittelen Skandinavas beste hoppe. For Niels ble det voldsomt når alt bare gikk på skinner.

- Det har det ikke gjort hele tiden i år, men dette er over all forventning. Nå blir det spennende med King David, tenkte Niels høyt. Med ham var det ingen grunn til å lure.

- King David er kraftig på gang og var veldig god bak Kick On på Bro, sa Niels. Fra sin plass kunne han se at King David tok den mest overlegne seieren på løpsdagen. Oliver Wilson smilte som en sol hele oppløpet ned, og King David er ett av de store navnene foran Marit Sveaas' Minneløp om to uker. 

På den norske Derbydagen i fjor tok Niels Petersen fem seire. En høstkveld på Jägersro ble det seks triumfer, men seks på rad var det aldri blitt. Vi kan ikke erindre at det har skjedd i Skandinavia tidligere, men da Red Diamond og Good Life tok en dobbel i Derby Consolation, var sekstetten et faktum. Førstnevnte ledet fra start til mål og holdt unna for en velridende Rafael de Oliveira. Rafael har jobbet godt på filialen til Niels, og det er fortjent at han fikk vinne et par løp.

En løpsdag for minneboka ble vi vitne til.