Strålende årsdebut av White Heart

Skrevet av Birger Christensen,  05.08.2021
Artikkelbilde
White Heart ©hesteguiden.com

 I fjor startet White Heart to ganger. En gang på Klampenborg og en gang på Bro Park. Nå var det klart for årsdebut og karrierens første start på Øvrevoll. Etter en rolig innledning spurtet han best i kamp med Simply Minds og Captain Chorus. 

En veldig interessant seier med tanke på Derby om 17 dager. Kanskje snakker vi om en Derbyfavoritt?

- Ytterst godkjent. Han har stått i Danmark, hvor de har gjort en flott jobb med ham. Nå blir han her på Øvrevoll frem til Derby, og det blir uhyre spennende å se hvordan det vil utvikle seg, sa trener Niels Petersen. Carlos Lopez var nok også godt fornøyd, for White Heart er nå en hest som vil bli mye nevnt foran Derby. 

Downtown Leo ©hesteguiden.com

Toåringene innledet kvelden. I et lite felt på fem hester, var det flere flotte debutanter. Best var Downtown Leo, som var tidlig fremme i tet. Jan-Erik Neuroth hadde full kontroll, selv om Street Smart nærmet seg litt. Morsomt var det av unghestene løp så rett og fint i sin første start.

- Han er en hyggelig og fin hest, som er godt skolert. Svingen gikk veldig bra, så det var positivt. Det blir spennende å følge to- og treåringene fremover mot høsten, sa en fornøyd trener Wido Neuroth.

Backcountry ©hesteguiden.com

Nathalie Mortensen innledet kvelden på beste vis. Onsdag tok hun to seire på Bro i lunsjen, nå ble det en ny kjapp dobbel. Først red hun selv Backcountry til seier, og deretter var det den lovende amatøren Evelina Rønnlund sin tur. Hun styrte hele løpet med Golders Green, og Evelina har nå tre seire på tre ritt på Øvrevoll. Bedre kan det ikke gjøres.

Golders Green ©hesteguiden.com

- Hun rir veldig bra, sa Nathalie om Evelina, som nylig fylte 18 år. Når det gjelder Backcountry mente Nathalie at han går bedre med litt lavere vekter, og det stemte jo bra.

Aller best for Nathalie var imidlertid Valance. Om han ikke alltid går bra på andre baner, når han er tilbake på Øvrevoll er Valance i sitt ess. Han vant temmelig greit tross markert toppvekt, og det var en solid generalprøve foran Marit Sveaas' Minneløp.

Valence ©hesteguiden.com

- Jeg tror det blir tøft å gi en hest som Swedish Dream tre kilo, mente Nathalie før løpet, men det fikset Valance greit. For en stjerne han er blitt.

Starlight Runner ©hesteguiden.com

Starlight Runner er en velkommen gjest fra Danmark fra stallen til Helle Christensen. På 900-meteren torsdag ble det veldig enkelt. Andreas Tapia Dalbark var tidlig fremme, og de siste 200 meterne var ren defilering.

Hun står ikke så veldig mye mer enn 1000 meter, sa trener Helle, men rask er i hvert fall Starlight Runner. V tror motstanderne for en uke siden var glade for at hun ble bortvist.

Native Star ©hesteguiden.com

Carlos Lopez vant kun ett løp på Øvrevoll i juli. Derimot startet han august med en fin seier på Native Star og fulgte opp med White Heart. Nå er Carlos på ny i toppen blant jockeyene, men det er jevnere enn det har vært på en stund.

 

Den første hesten med tre seire på Øvrevoll i år ble Simmy's Copshop. Etter to seire ble det et nederlag sist, men da var det tap av sko. Hege Larsen Mjønli trener årets mestseirende så langt, og Kaia Ingolfsland red et godt løp på vinneren. Ved neste seier når hun 70 seire og mister lettelsen på to kilo. Men hun blir neppe arbeidsledig av den grunn.

Simmy's Copshop  ©hesteguiden.com