Flotte debutanter

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2021
Artikkelbilde
Mystery Night ©hesteguiden.com

Kveldens hovedløp på Øvrevoll torsdag kom allerede i første løp. Der fikk vi se noen flotte toårige hopper, hvor av debutantene Mystery Night og Crack the Sky var de to beste. Vinner av Eivind Eckbo Legats Vandrepokal  ble Mystery Night, og det var et flott individ å skue.

- Vi kjøpte henne på en Breeze Up-auksjon i mai, hvor vi tar til stede. Det er kjempegøy å vinne, og hun var veldig fin og rolig i paddocken, berettet Bente Jordanger. 

- Vi hadde litt problemer til å begynne med, men det løste seg. Det er en flott hoppe,  som vi tror kan bli veldig bra, supplerte Wido Neuroth. For ham var det fjerde seier på de siste ti årene i dette løpet. 

- Jeg er veldig spent på Lot of Joy i Derby neste søndag, la Wido til om hoppa som ble toer i Oaks på Jägersro nylig.

 

City Code gikk et helt ok løp i 2000 Guineas i slutten av juni. Sist prøvde han seg på 900 meter, som nok var litt kort. 1170 meter på gresset så ut til å passe perfekt, og seieren ble sikker mot en så god hest som Martini. Stall Fifty Shares kunne glede seg over sesongens første seier til City Code.

- Kan anbefale andelslag hvor man deler gleder og sorger. Vi håpet at han skulle stå 1600 meter i Guineas, men det gjorde han bare nesten. Denne distansen så ut til å passe, og nå kommer vi tilbake på Derbydagen, sa Cathrine Erichsen. På ryggen gjorde Elione Chaves en fin jobb.

 

Swedish Dream skuffet oss litt forrige gang han var til start. Nå ble han ridd offensivt, og det munnet ut i en duell mot Simply Minds. Sistnevnte lot til å ha et lite grep, men Swedish Dream tok frem det lille ekstra og vant etter et sterkt ritt av Kaia Ingolfsland. Dermed meldte også vinneren seg på i striden i Marit Sveaas' Minneløp.

- Det var deilig, for jeg har ikke vært fornøyd med ham. Nå viste han fighting spirit, kanskje litt hjulpet av de fleksible blinkersene, sa Annike Bye Hansen.

 

Astron hadde ikke vist all verden på årets fire starter i Danmark. Men Nathalie hadde fikset på fireåringen, og nå var han suveren. Nora Hagelund Holm red et løp som hun har gjort flere ganger, nemlig ved å komme innvendig på oppløpet. 

- Dette var jätteroligt. Det er en hest som jeg har hatt i en måned. Hadde troen, og ikke minst med Nora på ryggen. Jeg er glad når jeg får Nora til å ri, hun er superdyktig, sa Nathalie Mortensen.

 

Raphael Freire hadde litt tro på Elegant Queen før start til femte løp. Men at det skulle bli seier etter det løpsopplegget hun fikk, var imponerende. Ut av siste sving ble Elegant Queen og Karen From Finance dratt helt ut til gjerdet og tapte en hel del. Likevel var de to de fremste i mål,, og det var sterkt. Sandro de Paiva red et flott løp på vinneren.

 

Stor jubel var det i vinnerpaddocken etter seieren til Slim Revenge. Charlotta Ericsson red et smart løp på vinneren.

- Jeg visste at med Dark Money og Zara Zaid i feltet, ville det gå fort, så jeg la meg bare bak. Den siste jeg måtte komme forbi var Golders Green, men det gikk bra. Så dette var kul, sa Charlotta.

- Nå går det så bra, så da kommer vi tilbake hver løpsdag, sa en fornøyd trener Susanne Sivrup-Rosenqvist.

 

Løpsdagens største favoritt var Smazing i finalen av V65, V4 og DD. Det viste seg å være med rette. Mens flere prøvde seg helt fremme i front, plasserte Carlos Lopez vinneren midt i feltet. Stille og rolig avanserte han frem mot teten, og 200 meter før mål var han først. Seieren ble enkel.

- Dette er en fin hoppe, som skal ha enda litt å gå på. Har tatt flere steg fremover, og jeg synes det skal bli morsomt å følge Smazing i høst, sa søndagens store suksessmann Niels Petersen.

 

Carlos Lopez var ikke fornøyd med en seier. I finaleløpet kom han sterkt bakfra med Caiado og nådde igjen de ledende før mål. 

To gode løp på sand og en del svakere på gress, kan tyde på at det blir mest sand fremover. Men nå som det går mot høst, trenger ikke det være så dumt. Hallvard Soma trener raske Caiado.

 

City Code

 

Swedish Dream

 

Astron

 

Elegant Queen ©hesteguiden.com

 

Slim Revenge ©hesteguiden.com

 

Smazing ©hesteguiden.com

 

Caiado ©hesteguiden.com