Hyggelig forrett på Øvrevoll

21.08.2021
Artikkelbilde
I Apple ©hesteguiden.com

Dagen før dagen bød på mange fine oppgjør på Øvrevoll. De to mest imponerende seirene synes vi Macjack og Seeyouincourt tok. Begge avsluttet storfint til enkle seire

Et maidenløp med utelukkende treåringer ble en fight mellom en duo fra Wido Neuroth. Leave No Trace var favoritt, men I Apple tok teten. Tidlig på oppløpet så det ut som om favoritten skulle få et overtak, men I Apple stred hardt og holdt unna. 

- Fint å åpne Derbyhelgen bra. Har hatt litt hodebry med I Apple. Det bør kunne være en del mer å gå på, bare han skjønner mer av hva det går ut på, vurderte Wido.

Norsk Forening for Fullblodsavl Løp var løpet med den høyeste premien på lørdag. 55 000 gikk til Åsgårdstrand, hvor Macjack står oppstallet. Han lå plassert som annen bak ledende Erasmus, og da han gikk frem på oppløpet, var det raskt over. en flott prestasjon av Macjack.

- Han er bra på dirt, og han må ha det servert. Det fikk han i dag av Ulrika Holmquist, en jockey i toppform som rir veldig bra, skrøt trener Arne O Karlsen. Veteranen er still going i sitt 77.år og har spennende planer innenfor hesteavl. Flott levert, Arne.

Tredje løp ga oss mange skiftninger i posisjonene underveis. midt på oppløpet skilte Rintintin og Betty seg ut. Førstnevnte fikk et lite overtak og holdt det helt inn, godt understøttet av Willa Synøve Schou. 

Ingen hevet øyebrynene da DJ's Dream tok teten i fjerde løp. Men midt på oppløpet var det slutt, og da tok How Dare You over. De øvrige prøvde seg, men Mark Larsen holdt Marie Lustigs fine sprinter i gang til seier. Azure World holdt også farten fint til annen. Fortsetter How Dare You på denne måten, kan hun kjempe om å bli årets mestseirende. Dette var den tredje på Øvrevoll i 2021, og Mark Larsen fikk seier nummer 97 på Øvrevoll.

Charlotta Ericsson og Susanne Sivrup Rosenqvist vant sammen sist løpsdag med Slim Revenge. Nå gjentok de med Point Boy. - Han var snabb fra start, og vi holdt fronten hele veien, sa Charlotta, som gledet seg til å ri på Derbydagen. Da håpet hun på en ny seier med Slim Revenge.

Aldri en Derbylørdag uten Are Hyldmo i vinnerpaddocken. 

- Det har vært en del styr med Sir Aircross, men denne gang hadde jeg troen, sa Are. Han måtte fighte mot Stogas Dancer, men det gikk bra. Elione Chaves og Carlos Lopez har kjempet om seieren før, og denne gang gikk førstnevnte seirende ut av fighten.

 I siste løp ble det også en seier til Carlos. Seeyouincourt var fullstendig overlegen, mens Geist spurtet flott til annen.

- Hun er nok litt bedre på sandbanen, sa Annike Bye Hansen. Hoppas første seier kom også på sand, og Seeyouincourt representerte treåringene på en fin måte. Hun var feltets eneste starthest født i 2018.

Alle bilder: ©hesteguiden.com

Macjack

 

Rintintin

How Dare You ©hesteguiden.com

 

Point Boy

 

Sir Aircross

Seeyouincourt