"Duca" og Master Bloom til Dubai

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.12.2021
Artikkelbilde
NYE EVENTYR: Duca Di Como har vært en eventyrhest for Elione Chaves. "Duca" har vunnet 17 løp, tretten av dem sammen med Chaves. Foto: Svensk Galopp

Når Magnus Carlsen og Jan Nepomnjasjtsjij har pakket sammen bønder, tårn og hester, kommer andre hester til Dubai. Duca Di Como og Master Bloom fra Cathrine Erichsen er snart reiseklare. 

- De reiser med Terje Lund til København 18. desember og flyr videre derfra til Dubai, sier Cathrine som trenerdebuterer på Meydan.

HUN HAR foreløpige planer klare: - Master Bloom starter trolig i et handicapløp 13. januar, "Duca" i et handicapløp 27. januar. Men helt sikker er jeg ikke. Det er et Gruppe-løp som kan være aktuelt for "Duca" uka etter og Gruppe-løp igjen 3. mars.

- Og Super Saturday og World Cup-dagen...? 
- Men må jo ha drømmer, svarer Cathrine som blinker ut seieren med Easy Road på Ascot i oktober 2016 som trenerkarrierens største. William Buick var seiersjockey.
Dette ble Easy Roads 34. og siste løp og den 14. seieren i en flott karriere.
Ascot er som kjent ingen bakgårdsbane, vi snakker om galoppens Wembley - eller Nou Camp med spanske briller på.

CATHRINE ERICHSENS Easy Road, eid av Stall Easy Road, var også på en liten Englands-visitt i oktober i 2015.
Da dundret han inn til triumf på Doncaster til 14 ganger pengene i spillet med Dane O'Neill "in the irons".
«Scandinavian strike on Town Moor», skrev engelsk galopp-presse.
Cathrines jubelrop kunne høres helt til Bærum.
Jubelen har ikke stilnet, via en rekke sterke sesonger har hun befestet sin posisjon som "The Leading Lady" i skadinavisk galoppsport: Toer på Øvrevoll-statistikken i år etter Niels Petersen som tok sitt ellevte championat på rad.

JUBILEUM. Cathrine, født og oppvokst på Frogner, jubilerte med Øvrevoll-seier nummer 400 i høst. Hesten var City Code, eid av Stalll Fifty Shares med prinsesse Märtha som entuasiastisk frontdame. Per nå, i en roligere desember-måned, har Cathrine vært vinnende trener i 404 Øvrevoll-løp. Hun har nettopp hatt besøk av Nora Hagelund Holm på krykker: - Det vil ta den tiden det tar med Nora, sier om stalljockeyen som ble treer på Øvrevoll-statistikken i 2021 etter suverene Carlos Lopez og Elione Chaves.

DUCA DI COMO, med 93 i skandinavisk handicap, har så langt vunnet 17 av 27 løp og løpt inn drøye 4,5 millioner kroner. "Duca" er Skandinavias Knicks Go, verdensgaloppens frontrunnerkonge på dirt.
Tre av syv seire har Stall Comos "Duca" tatt i år, men ingen besøk i vinnerpaddocken på Jägersro.
Det siste en høy-oddser.

MASTER BLOOM (IKC Racing), også seks år, står med 14 seire på 33 starter og 3,3 millioner på konto. Tre seire på åtte starter viser årets fasit for den svenskefødte hesten som gikk til topps i Dansk Derby i 2018.

ELIONE CHAVES skal ri for Cathrine Erichsen i Dubai og reiser til De forente arabiske emirater med den skandinaviske delegasjonen av hester. Chaves, som er på vei mot sitt sjette svenske jockeychampionat siden han kom i november 2009, hadde planer om en vinter i USA. Men pandemien setter en stopper for frilansridning på Oaklawn Park, Arkansas.  INTERNASJONALT: Rachael Blackmore, den første kvinnelige Grand National-vinneren i den 173-utgaven, er inne i et meget eksklusivt selskap.
Til  og med 14. desember skal en prestisjetung vinner stemmes frem i "BBC's World Sports Star Award".
Rachael er på "the shortlist" sammen med Saul 'Canelo' Alvarez (boksing), Tom Brady (NFL-quarterback)  Novak Djokovic (tennis), Max Verstappen (Formel 1) og Elaine Thompson-Herah (friidrett).
Her det ingen fra jerndivisjonen.

OISIN MURPHY 153 (22 i seiersprosent), William Buick 151 (21 i seiersprosent) er kjente tall.
Murphy tok sitt tredje championat på rad, avslutningsdagen var 16. oktober og Champions Day på Ascot.
Men det ris videre, Oisin Murphy har per tirsdag vunnet 183 løp i England i 2021.
Tom Marquand har 171 førsteplasser, William Buick 170 som er det høyeste seiersantallet William har hatt på ett år i England.

62 AV WILLIAMS SEIRE er tatt på ryggen av Charlie Appleby-trente hester, det gir 30 i seiersprosent for denne kombinasjonen. Charlie Appleby tar i år sitt første engelske trenerchampionat:
Hans hester har løpt inn 4.888.314 pund i England, ganske nøyaktig. Andrew Balding er 570.000 pund bak som toer.  
Charlie Appleby har hele 17 Gruppe 1-triumfer som trener i år. Trippelen i Breeders' Cup på Del Mar (Modern Games, Space Blues, Yibir) er de tre ferskeste. William Buick var styrmann på hele trippelen.