Fortjent pris til Knut O. Arnesen

Skrevet av Birger Christensen,  15.02.2021
Artikkelbilde

Juryens pris ble delt ut til Knut O. Arnesen. Den første setningen i vedtektene til Norsk Jockeyklub lyder: "Klubbens formål er å fremme norsk avl av engelsk fullblodshest". En som har tatt denne linjen på fullt alvor, er til de grader Knut på sin stall i Enebakk. I drøyt 50 år har han vært opptatt av den flotte sporten vår. 

I årevis har han transportert hester til andre baner, til og fra auksjoner og samtidig jobbet som trener. Etter at det ble relativt smått med seire i 2018 og -19, ble 2020 et svært godt år. Med seks hester på treningslisten ble det syv seire, ni annen og ni tredje på 52 starter. Sonriente vant tre løp, gode Pirlo tok to sterke seire, mens nykommerne Red Valley og Machine Gun også bidro. Topp ti på trenerlisten er sterke saker! Sonriente ble også årets tøffing 2020.

Det er likevel med oppdrettet vi synes det er grunn til å gi Knut mest oppmerksomhet. Sammen med vennen Ingolf Karinen satte de i gang et prosjekt for noen år siden. Nå er det Mutajally og Evasive som er avlshingstene på gården, Sistnevnte hadde en stor løpskarriere, blant annet var han blant favorittene i engelsk 2000 Guineas på Newmarket. I 2020 ble Knut O og hans Black Moon Breeding mestvinnende oppdretter på Øvrevoll. Toårige Purple Ace var største bidragsyter med fem seire på fem starter som toåring. Førsteplassen er det all mulig grunn til å tro at vil gå til Enebakk også i de nærmeste årene. Unghestene har hatt nokså tynne årganger de to siste årene, men nå er det på full fart oppover. Det har Knut O Arnesen mye av æren for.

På sommeren i 2020 fikk Knut konstatert kreft. Vi håper at rekonvalesensen går bra og at det blir mange fine år fremover med både trening og oppdrett. Juryens pris går til Knut O Arnesen.