Kick On ble årets hest

Skrevet av Birger Christensen,  15.02.2021
Artikkelbilde

Lørdag ble de beste fra 2020 hedret gjennom en digital Oscar-sending på sosiale medier. Alle nominerte i de forskjellige kategorier holdt meget høy klasse, og det var Kick On som ble kåret til årets hest. Ingermarie Due Nielsen og Thorkhild Møller Nielsen kjøpte Kick On fra John Gosdens stall høsten 2019. Etter en skuffende skandinavia-debut ble det fire fullklaff for den talentfulle hesten. Han radet opp med fire strake seire i storløpene Stockholm Stora Pris, Swedish Open Mile, Marit Sveaas Minneløp og Arnfinn Lund Minneløp. Vi gratulerer Elkær Stutteri og trener Niels Petersen.

Du kan se hele Oscar-sendingen her:

https://youtu.be/1TFu0-ciVm4

Vi gratulerer alle årets vinnere!

Årets handicapper: Eternal Flame

For andre år på rad er det amatørtreneren Annie De Mora som stikker av med seieren i DENNE kategorien.  Buffalo Solder i fjor, og i kveld er det norskoppdrettede Eternal Flame som utropes som vinner.  De to sørget for en uforglemmelig derbyhelg for Annie De Mora med populære seire på hver sin dag. Vi gratulerer Familien de Mora, Annie De Mora og oppdretter Fredensborg Stutteri.

 

Årets norskoppdrettede: Hampus G

Hampus G fikk prisen Årets bragd i fjor for andreplassen i Norsk Derby. I 2020 imponerte han med 12 starter, fire første-, fire andre- og to tredjeplasser. Vant Norsk St Leger over krevende 2830 meter og slo de beste norskoppdrettede i Fearnleyløpet. Vi gratulerer Stall Areo som eier, Cathrine Erichsen som trener og Gulbrand Gjestvang som oppdretter.

 

Årets hoppe: Seaside Song

Svenskeide Seaside Song gjorde sine beste løp på Øvrevoll i 2020. For andre år på rad vant hun hoppeløpet på Nasjonaldagen. Vant også listedløpet Lanwades (uttales landwæids) Stud Stakes i august. Med seieren sikret Seaside Song en fri bedekning hos Lanwades i 2021. Vi gratulerer Stall Irish Coffee og trener Cathrine Erichsen.

 

Årets 2-åring: No Short Cuts

Stall Perlen viste frem en rekke gode toåringer i 2020 og kan se frem mot en uhyre spennende sesong. No Short Cuts imponerte på Jægersros sandbane og seilte opp som favoritt til Svensk Derby 18. juli etter seieren i Skånelandsløpning. Vi gratulerer Bente og Magne Jordanger i Stall Perlen og trener Wido Neuroth.

 

Årets 3-åring: Bullof Wall Street

Etter et opphold i Dubai sist vinter ble Bullof Wall Street med til Norge.  Danskeide Bullof Wall Street startet kun en gang på Øvrevoll før det ble to imponerende seire i Malmø.  Vi gratulerer eiere i The JC Organization og trener Niels Petersen.

 

Årets sprinter: Duca di Como

Aller best er Duca di Como med sand under føttene og distanser litt over det vi regner som sprint. Duca di Como vant årets største sprintløp på Øvrevoll, Polar Cup på derbydagen for andre år på rad. Hans prestasjoner har blitt lagt merke til i det store utland, og man kan bare håpe han får sjansen til å virkelig vise seg frem i 2021. Vi gratulerer Stall Como og trener Cathrine Erichsen.

 

Årets miler: Kick On

Ingermarie Due Nielsen og Thorkhild Møller Nielsen kjøpte Kick On fra John Gosdens stall høsten 2019. Etter en skuffende skandinavia-debut ble det fire fullklaff for den talentfulle hesten. Han radet opp med fire strake seire i storløpene Stockholm Stora Pris, Swedish Open Mile, Marit Sveaas Minneløp og Arnfinn Lund Minneløp. Vi gratulerer Elkær Stutteri og trener Niels Petersen.

 

Årets stayer: Square de Luynes

Det var rettet skyhøye forventninger for Square de Luynes foran sesongen 2020. Dessverre fikk man ikke sett han før på derbydagen der han fikk en hederlig tredjeplass i Marit Sveaas Minneløp. En måned senere knuste han all konkurranse i Gruppe 3-løpet Stockholm Cup International. Vi gratulerer eierne i Stall Power Girls og trener Niels Petersen.