Mot lysere tider

Skrevet av Birger Christensen ,  18.02.2021
Artikkelbilde
Kick On årets hest 2020

Det er nå i underkant av to måneder til sesongen 2021 åpner på Øvrevoll. Trener Niels Petersen forsynte seg nylig godt av premiene for årets hester i forskjellig kategorier. Etter at Kick On vant Stockholm Stora Pris, Swedish Open Mile, Marit Sveaas' Minneløp og Arnfinn Lunds Minneløp, var det ingen høyoddser at han ble årets hest i fjor. Sammen med Square de Luynes har duoen vært stallens stjerner blant de eldre. Nå gleder han seg til vår og lysere tider med mildvær og mindre covid-19.

- Jeg er glad i å gå på ski, ellers er det ikke min beste årstid. Vil gjerne være i aktivitet, derfor er jeg ikke så glad i et langt opphold for hestene. Nå har det siste året vært veldig spesielt, og jeg håper det snart blir mer normale tilstander. For eksempel ser jeg frem til at vi kan bevege oss fritt mellom landene i Skandinavia. Jeg planlegger en filial på Klampenborg på sikt, men det er et stykke frem til det hele er på plass.

I fjor tok Niels sitt tiende strake championat på Øvrevoll. Det er vel først og fremst Cathrine Erichsen og Wido Neuroth som kan skape problemer i kampen om det skal bli 11 på rad.

- Det har ikke vært det vanlige tilsiget av toåringer som det pleier. Vi er ok forspent med oppdrettede i Skandinavia, og vi får se etter hvert. Treåringene ser veldig bra ut, og de kommer til nok til å hevde seg. Kingof Pharoahs eller Noble Justice kan være med i striden om en ny Derby-seier, men her er det flere som kan dukke opp, svarer Niels på vårt spørsmål om kandidater til Det blå bånd.

Niels passer ellers på å skryte av mannskapet som jobber på banen.

- De legger ned en kjempejobb, og takket være dem er treningsforholdene fullt brukbare, avslutter han.