Tobias frykter én hest i dag...

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.07.2021
Artikkelbilde
Seirene har trillet inn for Tobias Hellgren og Anna Pilroth de siste ukene. Foto: Hesteguiden.com

Parhestene Tobias Hellgren og Anna Pilroth er faste gjester i vinnerpaddocken. I dag sender duoen ut formsterke 11 Archers Ignite i V4-4 som en 26-prosenter. Tobias har tro, men frykter én hest...  

- 11 Archers Ignite (V4-4/V5-2) har to strake og begynner å vise det jeg har trodd han kan. Nesten banerekord sist på 900 meter med 73 kilo. Jeg har ingenting å klage på. 69 kilo er aldri optimalt, men motstanden er deretter. Klar seierssjanse igjen.1 Starlight Runner er i form, men litt tvilsom på distansen. Jeg frykter én hest; det er 7 Simmy's Copshop (8-prosenter, red. anm.). Den kan bli en hard nøtt å knekke. Har sett finere ut nå og er helt klart god nok, sier Tobias som kjenner hekkedebutanten 2 Last Reference (V5-5, 6-prosenter, Anna Pilroth rir) meget godt:
- Han hopper fantastisk og står distanse. Men møter en Champion Hurdle-vinner (5 Tinolo, 52-prosenter). Slår ikke denne, det skjer ikke, sier Tobias til ovrevoll.no før lunsjløpene i dag.

* Anna Pilroth har 12 seire og 30 i seiersprosent i Sverige i år. På Øvrevoll har 30-årige Anna fire triumfer og 23 i seiersprosent. Dette er meget solide tall.

PER-ANDERS GRÅBERG rir tre på Øvrevoll i dag. Her er hans kommentarer til ovrevoll.no før løpene:
- 11 The Skimmer (V4-1, Henrik Engblom trener, 15-prosenter) var forbedret sist, men dette er ingen toppsjanse.
- 5 Sanary (V4-2, Nina Lindberg Lensvik, 38-prosenter) skal ha en veldig bra vinnersjanse. Distansen er midt i blinken. 1600 meter mot de beste er litt langt. Men motstanden er tøff nok i dag. 6 Fiftyshadesfreed er hardest i mot, men også 2 Backcountry og 7 Prince Of Tides er gode hester. Den siste er det stadig litt prat om. 
- 6 Cromer (V4-4/V5-2, Henrik Engblom, 7-prosenter) var ute på 900, det er litt kort. Jevnt løp her. Kommer ut som en outsider, sier P-A Gråberg.  

7 SMAZING (V4-1, Willa Synøve M. Schou, 12-prosenter) ser på alle måter spennende ut i dag. Men trener Niels Petersen vil ikke skru forventningene opp: - Nei, det er bra hvis hun er på pengene. Kan sikkert mer enn de 60 hun står på, men hun har bare løpt to ganger. Vi tar det derfra, sier Niels til ovrevoll. no like før løpene begynner.

* Carlos Lopez leder på Øvrevoll med seks seire, fem jockeyer har vunnet fem løp. Nora Hagelund Holm og Kaia Ingolfsland er to av disse. Nora har syv igjen til 70 og proffstatus, Kaia har fem før L'en og vektlettelsen forsvinner.