Årets første galopplunsj

Skrevet av Birger Christensen,  06.07.2021
Artikkelbilde
Fiftyshadesfreed

Onsdag er det klart for årets første lunsj på Øvrevoll med galopp i fokus. Det er gode sprintere, årets første start for toåringene og et spennende hekkeløp. Mye å glede seg til med andre ord,

På forhånd ser det ut som en nøtt av et V4-spill, mens V5 virker mer overkommelig. Men det er på forhånd, fasiten stemmer ikke alltid med forventningene.

I toårsløpet er det Raphael Freire og Gina Mathisen som står for det norske innslaget. Litt overraskende at ikke flere av de 2-årige på banen kommer til start nå i juli. Takket være Raphael og Gina ble det løp nå, og da er vi i hvert fall i gang. 

- Det blir spennende med toåringene, beretter Raphael. 

Jeg tror klart mest på Victory Waltz, en hoppe som er lengst fremme av mine. Det er en flott hoppe, som bør ha en fin sjanse. Semper Fi er nok nest best i min trio. En norskfødt hoppe som jeg tror vil bli bra på sikt. Bobby the Brown er sen og ute for å lære. Han har mye å lære, men har ikke vondt av å gå et løp, oppsummerer Raphael. Killer Queen og Speed Racer er Ginas duo, mens Kahlil de Burca tar med seg Lawyer Up. Gikk bra i kval-løpet, men klarte ikke å fullføre i debuten. 

Hekkeløp får vi også. I fjor ble det kun avholdt to hekkeløp på Øvrevoll, hvor av Tinolo vant det ene. Han er på plass også denne gang. Etter den strålende seieren i Champion Hurdle på Strømsholm, blir han favoritt. Alle motstanderne kommer fra Sverige, men vi satser på at Tinolo fikser en hjemmeseier

Hjemmeseier er vi dog litt mer tvilende til i V4-2, det beste løpet onsdag med sportslige briller. Backcountry vant søndag i Gøteborg, og Sanary har tatt steget inn i eliten. Men aller mest imponert er vi over Fiftyshadesfreed. Undertegnede vil gjerne ha svar på når en tiåring sist lå på rett side av 90-tallet i formtall. Det er ekstremt sjeldent, og vi tror han er i toppen her selv med toppvekt. Vi tror Abolish blir beste norske, men spennende blir det å se Prince of Tides.

- Han har gått veldig bra i år, og jeg satser frem mot Polar Cup med ham. 1370 meter på gresset er perfekt, beretter Raphael Freire. Kanskje blir han løpsdagens store luring.

Vi anbefaler en tur på Øvrevoll onsdag. Neste gang det er lunsjløp på banen er 22. september, så det gjelder å benytte sjansen. Vel møtt.