Takeko tok kaka

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2021
Artikkelbilde
Takeko ©hesteguiden.com

Treåringene var ute i V65-5 mot gode eldre hester torsdag. Det ble kamp mellom Buddy Bob og Like a King, Simply Minds og Takeko. Best spurtet Takeko, feltets eneste hoppe. En strålende prestasjon til glede for trener Annike Bye Hansen og jockey Jacob Johansen. De tre treåringene tok hele trippelen.

- Hun er ikke stor, men en skikkelig tøffing. Det ble alt for langt frem i 1000 Guineas, så derfor smakte seieren ekstra godt nå. Neste store oppgave blir Lanwades for de beste hoppene på Derbydagen, trolig blir det et løp før den tid, oppsummerte trener Annike Bye Hansen.

Cathrine Erichsen startet den flotte torsdagen med to fine seire. My Birdie og Master Bloom tok en kjapp dobbel.

Eyvind Lyches Minneløp er et løp for de norske treåringene. To av de syv hestene ble bortvist, men de fem gjenværende ga oss et fint oppgjør. Sikker seier ble det til slutt på My Birdie med Anna Pilroth som makker.

- Hun har vært skadet, og for meg var det en liten overraskelse, sa deleier Søren Pedersen. Han har vært med på det meste på Øvrevoll gjennom mange år. Men Cathrine var mer positiv.

- Jeg sa til Anna før løpet, at dette vinner du. Det er en hoppe som jeg tror vil ha en del å hente fremover.

Master Bloom fikk ikke helt klaff med opplegget i Oslo Cup. Nå ble det mer riktig, og det endte opp i en duell med Seneschal. Nora Hagelund Holm red en god finish, og seieren ble til slutt sikker.

- Det var godt å se ham kjempe så godt. Han gjør stort sett alltid sitt beste, oppsummerte Cathrine. Nå blir det muligens en start i Frankrike.

My Cup of Tea hadde ikke vunnet løp på to år, men i 2019 ble det fem seire, inkludert fire strake. Nå var hoppa tilbake med vinnerform i amatørløpet. Evelina Rönnlund red et fint løp på vinneren, og Henrik Engblom er trener.

- Jeg er 17 år, snart 18. Målet er å kunne satse på hest fremover. Med My Cup of Tea var jeg ute etter å ha det roligt, og hesten gikk av seg selv. sa en fornøyd rytter,

Henrik Engblom hadde to hester til start, og også med Cromer ble det seier. Med Willa Synøve Schou på ryggen, holdt hun unna for Otama Mareld. Det var den femte strake seieren til en kvinnelig jockey, og særlig i Norge og Sverige leverer de sterke prestasjoner hele tiden.

Stolen Tango ledet klart i femte løp, men det buttet kraftig siste 150. Samtidig fikk Anna Pilroth fart på Hadrian, og kort før mål var han fremst. Anna har utrolig fart på seiershjulet og vinner løp på løpende bånd.

- Hadrian fikk en god start, men havnet så et stykke bak. Fint å se ham komme tilbake. Er ganske fersk i gamet og har fått mye hjelp av Anna samt Tobias Hellgren, sa trener Madeleine Wittgren.

Svenske jockeyer tok fire seire, og de tok også med seg fire seire blant trenerne. I finalen var det Zara Zaid som ledet hver meter. Åsa Edvardsson og Ulrika Holmquist var det vinnende par, og det er hyggelig at seirene kan gå begge veier over Kjølen.

Black Million gikk torsdag sin start nummer 100. Åtteåringen liker fortsatt å gå løp. Det betyr at hun har det bra hos Gina Mathisen i Andebu.

My Birdie ©hesteguiden.com

Master Bloom ©hesteguiden.com

 

My Cup of Tea ©hesteguiden.com

 

Hadrian ©hesteguiden.com

 

Cromer ©hesteguiden.com

  

Zara Zaid ©hesteguiden.com