Nora overtok teten

Skrevet av Birger Christensen,  22.07.2021
Artikkelbilde
Close to Perfect ©hesteguiden.com

Vi er ikke så veldig langt unna halvveis i årets galoppsesong. Torsdag passet Nora Hagelund Holm på å overta teten blant jockeyene på banen. Den åttende seieren for året ble bokført på favoritten Close to Perfect, og det er en seier foran Carlos Lopez og Kaia Sofie Ingolfsland. Det er tett som hagl på listen, og det gjør det ekstra gøy å følge med på striden. 

Abolish ©hesteguiden.com Den beste firbente innsatsen gir vi til Abolish. Kaia hadde i løpet før falt av Sunbreak i svingen. Det var derfor gledelig å se henne komme gående ut på oppløpet samtidig som Close to Perfect gikk over mål. På Abolish lå Kaia som ventet et stykke bak, men ingen kunne stå i mot finishen. Det var den første seieren for den gode femåringen på Øvrevoll, og nå er det ikke langt opp til eliten.

For andre gang på en drøy måned gikk samtlige V65-løp til kvinnelige jockeyer, mens Niels Petersen var ensom mannlig trener med seier (vant med Smazing). Den svenske trioen Emelie Gustafsson, Evelina Rønnlund (andre strake seier) og Ulrika Holmquist fikk følge av Silja Støren, Silje Strand samt nevnte Nora og Kaia. Vi tar også med trenerne Marie Lustig, Annette Stjernstrand, Silja Støren, Åsa Edvardsson, Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen med hver sin seier. Silja red egentrente Seven Nation Army til vinnerpaddocken, mens vi tror at Cathrine kan få mye glede av Close to Perfect. Undertegnede har gått på Øvrevoll siden 1965, men en slik dominans har aldri eksistert tidligere.

De to løpene som inngikk i Ole Larsen Young Riders Championship ble vunnet av Silje på Tootick og Nora på Close to Perfect. Nå gjenstår finalen med tre løp på Jägersro. Ulrika Holmquist har overtatt teten etter annenplass på Hope and Glory. Det er prestisje i å vinne serien, og det er fortsatt 36 poeng igjen å kjempe om.

 

 

How Dare You ©hesteguiden.com

 

Golders Green ©hesteguiden.com

 

Seven Nation Army ©hesteguiden.com

 

Tootick ©hesteguiden.com

 

Close to Perfect ©hesteguiden.com

 

Smazing ©hesteguiden.com