Kanonløp av Sanary

Skrevet av Birger Christensen,  07.07.2021
Artikkelbilde
Sanary ©hesteguiden.com

Sanary møtte skarpe konkurrenter i Majestic Max handicap. Han var tidlig fremme, og på oppløpet var det ingen tvil. Trener Nina Lindberg Lensvik var godt fornøyd med det hun så. Det var også Per-Anders Gråberg på ryggen av vinneren.

- Han har gått bra på Øvrevoll før, men dette var veldig bra. Det var en test foran Polar Cup på Derbydagen, og svarene ble gode. 1370 meter tror jeg er perfekt, han har noen ganger gitt seg litt på slutten på 1600 meter.

Det er mange tøffe motstandere i Polar Cup, men han er bra selv også, kunne Nina konstatere. 

Abolish var sterk toer - Tror han er på trippel, men er vrien å vinne med, sa Annike Bye Hansen. Det stemte bra.

Toåringene debuterte, og det ble en debut med mersmak. Midt på oppløpet sto det og veide, men så la favoritten Victory Waltz seg ned og seiret sikkert. Killer Queen avsluttet flott til annen, og Semper Fi holdt stilen sterkt til tredje. De to sistnevnte er norskoppdrettede, og det så veldig lovende ut.

- Victory Waltz er absolutt en hest jeg har store forventninger til. Må jobbe litt med temperamentet hans, men her er det mye talent, sa en fornøyd Raphael.

i årets første hekkeløp var Champion Hurdle-vinneren Tinolo stor favoritt. Men Von Blucher ville være med på leken, og på oppløpet overrasket han de fleste med å avgjøre seierskampen mot Tinolo. Henrik Engblom red et flott løp på vinneren og viste at han ikke har glemt gamle kunster.

Foran det første løpet ble Nathalie Mortensen intervjuet om History Hill

-Tror kanskje at hun har størst fordel av mine startende, at det har kommet en del regn. Nathalie er god til å vurdere sine firbente, og også denne gang var hun oppdatert. Hun satt selv på ryggen av vinneren.

Stogas Etosha ble bortvist, men Stogas  Dancer gjorde det godt med å gå til topps i det samme løpet. 

- Etosha går inn hver gang i trening, men vil ikke i løp. Nå selger jeg henne som ridehest, hun er sunn og frisk, sa Hanne Rådstoga etter at Stogas Dancer hadde vunnet i årets andre start.

- Håper ikke han får mange kilo for seieren, for da kan det bli flere seire, sa Hanne. Carlos Lopez red smart innvendig sammen med Willa Schou på Punktum Finale.

Simmy's Copshop var en rask sprinter for to-tre år siden. Nå har Hege Larsen Mjønli fått fart på ham igjen. Motstanden var langt tøffere nå enn sist, men dette var gamle takter. Det er tross alt en hest som har startet på formtall 85, og da skal det være en del å gå på når det løsner.

- Utrolig gøy at han viser det han gjør nå. Han har mer inne, og da betaler han litt av utgiftene selv, sa Hege. Kaia Sofie Ingolfsland red et velberegnet ritt.

I maidenløpet tok Willow it Is teten, mens favoritten Tambora Queen misset starten. De andre nærmet seg lederen en hel del på slutten, men Willow it Is holdt unna til seier.

- Vi bestemte oss for å la henne gå fra start, og det funket fint, sa trener Cathrine Erichsen.Eierne Vibeke og Ole C Hallerud var fornøyde og er også spente på deres stjerne Match Maker.

- Det blir nok Swedish Open Mile på Bro eller en start på den danske Derbydagen, fikk vi høre om hesten som kanskje har imponert aller mest i år i Skandinavia.

Nora Hagelund Holm red et fint ritt, og sammen med Manuel Martinez og Kaia Sofie Ingolfsland er de kun en seier bak Carlos Lopez på toppen av listen.

V4-omsetningen passerte millionen med grei margin, også et flott tall. 

History Hill ©hesteguiden.com

Stogas Dancer ©hesteguiden.com

 

Simmy's Copshop  ©hesteguiden.com

Victory Waltz  ©hesteguiden.com

 

Willow It Is ©hesteguiden.com

 

Von Blucher ©hesteguiden.com