Buick vs. Murphy: Fifty-fifty

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.07.2021
Artikkelbilde
William Buick er på vei inn i hetluften igjen. Lørdag rir han på hjemmebanen Newmarket. foto: Eirik Stenhaug

10. juli er William Buick tilbake i salen. Oisin Murphy har kommet opp på siden uten å ha vært i flytsonen den siste uken. Det er fifty-fifty i championatkampen: William Buick 50. Oisin Murphy 50.    

OISIN MURPHY har elleve ritt på Newmarket torsdag og fredag før Newmarket igjen er banen lørdag med Buick og Murphy tilbake på samme bane, bokstavelig talt. De møtes bl.a. i July Stakes (Gruppe 1) med over tre millioner til vinneren. Murphy sitter på favoritten, japansk-eide Dragon Symbol. William rir Godolphins Creative Force (et foreløpig fjerdevalg) som har fem av seks og var Royal Ascot-vinner (Gruppe 3) for James Doyle i et løp William ble toer på Naval Crown.

- DET HAR GÅTT LITT TREIGT, men det har blitt mye familietid med Thomas David og Jane. Og det er jo positivt, sier William til ovrevoll.no. Han avsluttet med tre strake på Lingfield før utelukkelsen og holdt panserform med en seiersprosent på 25 de siste 14 ride-dagene. - Det er ikke ideelt med elleve dager ute, men det er som jeg før har sagt: Det er bare å kjøre på. Det er en lang sesong igjen, og mye arbeid gjenstår. Jeg går jo all in for championatet - selv om Godolphin og storløp alltid vil ha ha førsteprioritet.

- Du sitter på mange gode hester nå?
- Ja, Master Of The Seas tapte 2000 Guineas med kort hode. Selvfølgelig skuffende, men hesten som slo ham, Poetic Flare, vant Gruppe 1 på Royal Ascot og var toer i Irsk 2000 Guineas. Hurricane Lane vant Irsk Derby og var treer på Epsom. Jeg valgte å ri ham i Engelsk Derby der han mistet to sko. Det er jo en god unnskyldning.

- Kunne du vunnet løpet med alle sko på?
- Umulig å si. Men jeg tviler, vi hadde nok blitt toer. Adayar var veldig, veldig bra, og stallen, Charlie Appleby, Godolphin og jockeyen Adam Kirby fikk en Derby-vinner. 

- EM i fotball?
Det blir veldig gøy med England-Danmark onsdag kveld. Frankrike var vanvittig bra i deler av kampen de tapte; mot Sveits. Men de røyk altså ut. Det er utrolig hvordan Danmark har reist seg - og England blir bedre og bedre nå. Og de fungerer sammen som et lag, sier William Buick som nå er ferdig vaksinert og klar for å klatre opp i salen igjen på hjemmebanen lørdag. Jockeystjernen fra Eiksmarka er veldig klar. 

Se denne: https://www.youtube.com/watch?v=WAq4tEx41M4
Oisin Murphy kommenterer årets utgave av Engelsk Derby, han gjør det briljant. Adayar vinner, hesten Murphy opprinnelig skulle ha sittet på.