Duca di Como - en sprinter?

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2021
Artikkelbilde

Den flotte løpsdagen på Jägersro søndag får en fartsfylt finale. Etter at Derby er avholdt, skal de beste sprinterne ut i en fartsfest over 1200 meter. For første gang skal Duca di Como gå et sprintløp på sandbanen. Han har aldri gått kortere enn 1600 meter på sanden, så dette blir en interessant test. Cathrine Erichsen er like spent som mange av oss andre

Han har tatt teten lett i de litt lenger løpene. Tror jo egentlig at det ikke er så lett å løpe fra ham. Elione (Chaves) er veldig positiv og mener at det kan gå bra. Han har gått bra i kortere løp på gresset, men vi får bare se hvordan det slår ut, sier Cathrine. Det er jo veldig fine premier i løpet, så det kan jo bli bra. Vinneren får med seg 500 000 svenske kroner, ikke ille.

 Stallen har også med seg en hest i Derby. Captain Chorus har vært god i år og var tredje i 2000 Guineas, knapt slått. Men hvordan vil han takle distansen, og hvordan vil baneunderlaget passe? Det er dessuten første gang på reise for den flotte treåringen.

- Det er like uvisst for meg som for andre. Nora (Hagelund Holm) tror at distansen skal gå bra, men det er jo ikke alle som fungerer på Jägersro. Vi er veldig spente, men får bare vente og se, beretter Cathrine.

I tillegg til de to nevnte, har stallen med seg Buckybabe og Hampus G. Kanskje tøft å vinne mot god motstand, men det er lov til å håpe på gode innsatser.

Niels Petersen har for en gangs skyld ingen hest til start i Derby. Men uten sjanser føler han ikke at han er.

 - Queen Rouge har selvsagt sjanse blant hoppene. Jeg tror også mye på treåringene, som alle later til å være i fin form. Herewegodandy og Donna Devarona er gode sprintere, og Noble Justice tror jeg er langt fremme i Malmø Stads Pris, sier Niels. Han har for øvrig gode unghester til start på Klampenborg lørdag ettermiddag, hester som kan bli å se i Dansk Derby om tre uker.