"Han vant veldig, veldig lett"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  25.07.2021
Kick On vinner Swedish Open Mile foran King David og Valence. Legg merke til avstanden mellom de fem første: Halvannen lengde fra hest til hest. Foto: Skjermdump

- Han vant veldig, veldig lett, konstaterte trener Niels Petersen etter Kick Ons seier i Swedish Open Mile på Bro Park søndag. King David sikret dobbeltseier til stall Petersen.

KICK ON (se Svensk Galopps bilde under) fulgte dermed samme "opplegg" som i fjor: Seieren kom i årets andre start etter en fjerdeplass i årsdebuten etter et ikke helt optimalt løp. Neste start: Marit Sveaas-løpet som Kick On vant i fjor.
5-åringen fikk 165 000 svenske kroner for søndagens seier; nesten 2,4 millioner er nå inne på konto til hesten som eies av Stall Elkär. 4. mai 2019 var han forøvrig en snakkhest i forkant av 2000 Guineas i England (Gruppe 1) for John Gosden med Oisin Murphy i salen. I løpet ble han nr. 7 uten å være veldig mye slått av vinneren; Aidan O'Brians Magna Grecia.

BANEN på Bro var lett. Kick On er, for å sitere Niels Petersen på hans morsmål; bedre med "lidt at træde i".
"A nice horse to ride?" spurte intervjuer David Crona en aning retorisk i etterkant. "In the race!", svarte seiersjockey Carlos Lopez om en temperamentsfull vinnerhest - som nå har 8 førsteplasser på 16 starter og som også vant Swedish Open Mile i fjor.

TRE HESTER med 94 i handicap utgjorde pallen i Swedish Open Mile: Kick On foran King David (Oliver Wilson) med Valence (Elione Chaves, Nathalie Mortensen/Annette Stjernstrand) på bronseplass. Everest Voice (Jan-Erik Neuroth, Wido Neuroth) ble fjerdehest. Kick On, en 72-prosenter i V64-spillet, var halvannen lengde foran andrehesten som igjen hadde halvannen lengde ned til hest nummer tre.

RAMONE, som kom fra en sølvplass etter Duca Di Como, tok årets første seier i Stewards Cup foran Archers Ignite. Også Ramone trenes av Niels Petersen som fyller 50 år mandag. Carlos Lopez var igjen seiersjockey. Neuroth-stallens Brian Ryan ble sjettehest i løpet.