Øvrevoll øker premiene

29.06.2021
Artikkelbilde

Styret i Norsk Jockeyklub har vedtatt å øke premienivået i hverdagsløpene fra og med 15. juli. Total premiesum i disse løpene økes med kr 10.000 ut året. Dette er ment som en ekstra støtte til alle eiere og utøvere som bidrar til sportens beste, og samtidig sørger for at vi kan tilby fyldige og gode spilleløp.

I tillegg introduserer Norsk Jockeyklub høstbonus. I ni utvalgte løp i løpet av oktober og november vil eiere få 40 % tillegg til premien i høstbonus. Løpene vil være åpne for alle, men kun hester som per vektdato har startet fem ganger på Øvrevoll i 2021 vil være kvalifisert til bonus.

Proposisjoner gjeldende for Øvrevoll fra 15. juli finner du HER.

Vi har tidligere informert om etablering av tilskudd for å stimulere til nye innkjøp av hester og øke antall startende i løp på Øvrevoll. Som en prøveordning vil Norsk Jockeyklubb gi et tilskudd på 30.000 kroner ved import av 2-årige og eldre hester fra land utenfor Skandinavia, gjeldende fra 2021. Tilskuddet utbetales til den som innregistrer hesten hos Norsk Jockeyklub. Hesten skal være i norsk trening og må i løpet av 12 måneder starte i minimum tre løp* på Øvrevoll Galoppbane.  Beløpet utbetales én gang pr hest.                                                                                         *gjelder ikke storløp.

Det er også besluttet å frafalle krav om norsktrente hester i hinderløp. Årets første hinderløp på Øvrevoll avholdes onsdag 7. juli.

HØSTBONUS til hesteeiere

I ni utvalgte løp i løpet av oktober og november vil eiere kunne få 40 % tillegg til premien i høstbonus. Løpene vil være åpne for alle, men kun hester som pr vektdato har startet fem ganger på Øvrevoll i 2021 vil være kvalifisert til bonus.

Eksempel: I et grunndivisjonsløp der førstepremien er 25.000 kroner, vil eier i tillegg få 10.000 kroner i bonus dersom hesten pr vektdato har startet fem ganger på Øvrevoll i 2021. Bonus legges på alle premiene i løpet, m.a.o. dersom hesten får 5. plass i løpet med premie 2.500 kroner, vil eier i tillegg få bonus på 1.000 kroner.