Satser på ønskereprise i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.07.2021
Artikkelbilde
Wido og Jan-Erik Neuroth etter triumfen med Stall Kalas' Bokan i 2015 på Jägersro. - Det begynner å bli lenge siden, sier Jan-Erik og mer enn antyder at det er på tide med et nytt gull. Foto: Svensk Galopp.

Det er lenge siden det har vært en større favoritt enn 7 No Short Cuts (V75-6) i Svenskt Derby. Jan-Erik Neuroth snakker ikke ned seierssjansen: - Han fortjener å være storfavoritt, sier han til ovrevoll.no.


WIDO NEUROTH (72) er enerådende Derby-konge i Skandinavia med intet mindre enn 20 trener-triumfer:
12 i Sverige, seks i Norge og to i Danmark. Wido, som kom til Norge fra Duisburg som en Espen Askeladd i 1963, tok sin første på bortebane i Skåne med Trivial Pursuit i 1990. Gunnar Nordling var seirende jockey.
Stall Perlen, Bente og Magne Jordanger, har fem ganger vært i vinnerpaddocken på Jägersro. Alle ganger med Fredrik Johansson i salen på Derby-vinnerne. Jan-Eriks ene triumf kom i 2015 på ryggen av Stall Kalas og Bo Tommy Nygårds Bokan i et løp som gikk i et voldsomt tempo.
Søndag satser Neuroth & sønn på en ønskereprise. 7 No Short Cuts (V75-6/V4-3, 64-prosenter lørdag kl. 13.00), eid av Stall Perlenhar lenge lignet på tung ammunisjon.

NO SHORT CUTS kommer fra en overlegen seier, 12 lengder, i Derby Trial. Han dundrer på, er veldig god på å mørne konkurrentene. Andreas Tapia Dalbark har tre strake på hans rygg, nå rir Jan-Erik Neuroth som sitter på hesten nesten hver dag i trening. - Han er super å ri, men dette er en egen karakter med sterke meninger, sier styrmannen.


JAN-ERIK gikk i bakken sammen med Nouvelle Lune under trening på Øvrevoll 7. juni i fjor. Han fikk et halvt tonn hest over seg. Seks brudd og en punktert lunge gjorde veien tilbake lang og tøff. Marianne på halvannet år var nok den eneste som så fordeler med det lange sykeoppholdet. 19. mai vant 34-åringen fra Stabekk løp igjen med Miss Haven på Bro. Fem seire viser fasiten så langt på Øvrevoll i år. Han er veldig fit for fight nå, men det er ikke lenge siden han gjentok; "jeg rir bedre enn jeg går".
En skinne i benet fra det ene kneet og ned til ankelen vil trolig alltid være der. 

NO SHORT CUTS er en hest som ser ut til å kunne gå fra alle posisjoner. - Poenget er at han må gå i sitt tempo. Og det er kjøtt og blod. Men er han i orden og føler at det er greit, vinner han søndag. Nei, det er ingen jeg frykter, svarer jeg hvis du spør meg om det. Hvorfor skulle de være ti lengder bedre enn de har vært? Startboksene? Ja, det har vært problemer med No Short Cuts et par ganger, blant annet sist. Og nr. 1 er en annen hest som kan være vanskelig å laste. Men vi har øvd, og jeg stoler på at starter'n gjør jobben. Jeg regner med at det skal gå bra, sier Jan-Erik - med ettertrykk.

JÄGERSRO kan være en spesiell bane der hjemmehestene ofte har en fordel. - No Short Cuts takler Jägersro. Det er ikke alle hester som gjør det. Det er noe med måten de prep'er den på, den er forskjellig hver gang. Og etter min mening er det ikke samme banen som det var for fire-fem år siden. Handicap'en hestene har, stemmer ikke alltid på Jägersro, uttaler Jan-Erik som ofte har hatt suksess nettopp i Skåne.

JAN-ERIK gjør en vri denne gangen. Han pleier å sette seg i bilen rundt klokken fire natt til søndag. Nå drar han fra Haslum med kurs for Malmö lørdag ettermiddag - og overnatting på hotell. Søndag klokken 17.12 smeller det. Amerikanskfødte No Short Cuts jakter gull i Svenskt Derby som har vært arrangert og løpt siden 1918.
Jan-Erik Neuroth har tro og er på offensiven foran løpet som har en førstepremie på 1,245 millioner svenske kroner.

* Her er Jan-Erik Neuroths vurdering av de andre Neuroth-hestene søndag på Jägersro: 

- 1 Jet Action (3. løp) fikk en trøkk sist og vrikket koden. Vinner nok hvis det ikke hadde skjedd. Tilbake nå. Har aldri gått bra på Jägersro tidligere, trippelaktuell søndag.

- 6 Couleur Cafe (V75-1, Ulrika Holmquist, 1-prosenter lørdag kl. 13.00) skal ikke ha problem med distansen. Lav vekt er en fordel. Går nok inn i boksene denne gang. Takler hun banen, er hun en trippelkandidat.

- 4 Nouvelle Lune (V75-4/V4-1, 22-prosenter) har gått bra på "Jägers" før. Distansen er nok litt kort, på 2400 tror jeg hun hadde vært en vinner. Det kan gå, men hun har tapt for 8 Queen Rouge (62-prosenter) før. Også 7 Marta (7-prosenter) kan være med helt fremme på en god dag.

- I Apple (V75-5/V4-2) trenger fortsatt å lære. Første gang på Jägersro, er en outsider.


* Rekkeprisen i Grand Slam 75 er én krone.