Ung trio utfordrer "gamlingene"

Skrevet av Birger Christensen,  13.07.2021
Artikkelbilde
Like a King ©hesteguiden.com

Når gode treåringer møter eldre hester midt på sommeren, er det like spennende hver gang. Hvor gode er treåringene denne sesongen? Et løp alene gir ikke alle svar, men en viktig pekepinn får vi torsdag.

Vi tenker selvsagt på løp 6, V65-5, V4-3 og DD-1. Like A King vant 2000 Guineas, Simply Minds var fantastisk i to løp før Guineas, og Takeko var solid toer i 1000 Guineas. Nå møter de eldre hester ikke langt unna eliten, og vi anbefaler å følge godt med. Buddy Bob er vel hesten som har vist mest, blant annet var han toer i 2019-utgaven av Marit Sveaas' Minneløp. Men torsdag tror vi både han og flere andre kommer til å få nok å gjøre mot de tre nevnte treåringene.

En annen sportslig godbit er V65-1. Master Bloom er veldig god, men bærer toppvekt. Opplegget i Oslo Cup var ikke det beste, og derfor var ikke fjerdeplassen så dårlig. Vi synes det er spennende å se Seneschal. Sjokket mange med å vinne St Leger i Gøteborg sist høst, og seieren sist på Bro var svært positiv. Ginmann vant sist, også det i Gøteborg, men da hadde han nærmest et gaveløp. Men dette var en topp unghest, som har funnet tilbake til sitt gamle jeg. En V65-strek anbefales.

V65-3 går på sandbanen, alle de øvrige løpene på gresset. Det er en tøff jobb å lirke ut seks rette, og som vanlig blir det nok gode penger. Sist det var V65 på Øvrevoll (1. juli), var verdien etter tre avdelinger 107 kroner. Tre avdelinger senere kunne to spillere kvittere ut drøyt 107 000 for seks rette!