Pass på Approach i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.06.2021
Artikkelbilde
Approach, her med Fredrik Janetzky er en hest å følge i dag. Anna Pilroth rir i V65-6. Foto: Svensk Galoppst å følfe

Én bong kom helskinnet gjennom V65-rebusen sist, det er ikke lettere i dag. Banen er dessuten raskere, det gir pluss til andre type hester. Et klart drag: 10 Approach (V65-6), en drøy 2-prosenter kl. 11.00. 

TOBIAS HELLGREN trener Approach, han har flott form på stallen. Og jockey Anna Pilroth rir i flyt, hun vant med et 5. valg på Bro onsdag: - Løpet i dag er tøft med mange bra hester. Flere kan vinne, Approach er absolutt én av dem. Bra sist, "snabb" gressbane skal passe. Min hest kommer til å gå opp i formtall i år, sier Hellgren til ovrevoll.no.
Han vil heller ikke "regne bort" 7 Ginmann med Angelika Berg i samme løp. - Toer sist, står jo bedre til enn 5 Kasai nå, men 10 Approach er den beste sjansen, sier Tobias Hellgren som ligger lavere på vegne av uerfarne Ferryverygood (5-prosenter) i V65-1.

JAN-ERIK NEUROTH har to seire på Øvrevoll og én på Jägersro etter comebacket. Han har ingen problemer med å blinke ut vinneren fra sist; 3 Nouvelle Lune (1. løp, se hesteguidens bilde over) som sin beste sjanse i dag.

*
Her er hans kommentarer til de øvrige starthestene fra Wido Neuroth:

8 Silvana (V65-3, 21-prosenter kl. 11.00) kan det være litt kort for, skulle helst hatt 300-600 meter lengre distanse. Ingen fordel av hard bane, da går det for fort. Håper det er fart nok, og at hun ikke må bruke den speeden hun har for tidlig. Hun kan vinne, det kan også de to hestene fra Niels Petersen, men jeg ville ha gardert løpet. Det kan dukke opp noe her.

2 Nordic (V65-4/V4-2, 5-prosenter) trengte løpet sist. Fordel av løp i kroppen og lettere bane. Milerdistanse til 2000 meter er hans beste. Det kan være hester som tar dette som "prepløp" for større oppgaver. Jeg synes Nordic fortjener en strek.

3 Coleur Cafe (V65-6/V4-4, 18-prosenter) var egentlig kjempebra første gang ut på litt tung bane. Ikke avhengig av noen spesiell posisjon i feltet. Kan være litt kort, men dette skal være en god outsider i dag.

-2 Seneschal (8. løp, Andreas Tapia Dalbark rir) har form, dette er en bra hest, fin på Jägersro.

5 Jet Action (8. løp) skal ut og ha løp. Men dette blir spennende, han viser veldig fine takter i trening.
Regnes, men har ingen fordel hvis det skulle bli hard bane etterhvert i dag.

 

WIDO NEUROTH OG STALL PERLEN v. Peter & Ross Doyle Bloodstock har ellers handlet inn tre 2-åringer på Arqanas Breeze-Up Sale i Doncaster (flyttet fra Deauville). Det er galopsport.dk som skriver dette. 
En 2-årig hingst etter Distorted Humor og Listen A. P kostet 260 000 pund, stadig ifølge galopsport.dk. 
En betydelig pris, men det ble handlet inn flere dyrere hester enn dette til Øvrevoll tidlig på 2000-tallet. 
Tilbake til den nevnte 2-åringen som allerede nå kan blinkes ut som en seierskandidat til Svenskt Derby neste år, Wido og Stall Perlen har som kjent No Short Cuts til start i år, den sannsynlige favoritten i dette storløpet (starter i Derby Trial på Jägersro søndag):
- Jeg har sett videoen, 2-åringen etter Distorted Humor så rett og slett veldig bra ut. Det er litt dirt-stramme, men det er neppe bare snakk om dirt her, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

PÅ BRO ONSDAG var 72 prosent av starthestene ridd av kvinnelige jockeyer. Jentene tok seks av åtte løp, Andreas Tapia Dalbark 
(Stureplan) og Per-Anders Gråberg (High Max) vant med Caroline Malmborg-trente hester. Alina Öhgren, lærling, vant tre løp, og er inne i en meget sterk sesong. Hun har ti seire i Sverige så langt. Angelika Berg vant ett løp, helt overlegent, med 7. valget Samara Bay. Hun sitter på veldig lite spilte Ginmann for Tobias Hellgren i V64-6 i dag. Den er ikke sjanseløs, står bedre til i løpet enn storfavoritten Kasai denne gang.

PÅ ØVREVOLL TORSDAG starter 60 hester fordelt på åtte løp. 20 av disse, 33 prosent, ris av kvinnelige ryttere. I V65-1 skulle Jan-Erik Neuroth ha ridd Prince Field for Kjell Erik Swartling. Den er nå strøket. Det samme er Tool Box Carlras i samme løp. Da gjenstår seks kvinnelige jockeyer, her er det Girl Power.
Carlos Lopez topper jockeystatistikken så langt på Øvrevoll med tre seire og flere andreplasser enn Nora Hagelund Holm som var en undervekt fra å toppe da hun ble disket sammen med Asaks Ambition i det siste løpet torsdag. Nora er nå elleve førsteplasser unna 70 seire i karrieren og en status som proffjockey.
Silje Strand har også startet sesongen veldig bra med to første og én andre sist.
 

KAIA INGOLFSLAND er ellers tilbake, hun rir alltid for å vinne – for å si det sånn. 
Det gjør også ambisiøse Willa Synøve M. Schou som sitter på 5 Perfect Illusion for Gina Mathisen i V65-1, denne kan bli dagens største.

PER-ANDERS GRÅBERG er på plass på Øvrevoll i dag. Hesten han egentlig kom for å ri, danske Margrethe, kom aldri til start i Erik O. Steens Memorial. Nå gjenstår to ritt for P-A; 5 Marit i V65-3 (Tom Lühnenschloss trener) og 4 Face of Energima (V65-6) for Niels Petersen. – den hesten kjenner jeg. Behøver ikke være helt borte, sier P-A til ovrevoll.no. Han har vært i strålende form etter comebacket; elleve seire i Sverige og seks i Danmark, mange av dem storløp. Seiersprosenten på over 20 så langt er mektig.