Arnesen jubilerte - Simply Minds imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  10.06.2021
Artikkelbilde
Pirlo ©hesteguiden.com

Knut Olav Arnesen er en av de store veteranene i norsk galopp. Torsdagen innledet han den fine junikvelden med å ta sin trenerseier nummer 300 på Øvrevoll. Passende nok kom jubileet med Pirlo, en hest som har tilbrakt det meste av livet på stallen i Enebakk. Det er samboer Inger Skrede som eier Pirlo.

- I de to første startene i år var ikke Pirlo helt klar. Nå hadde jeg skikkelig tro på ham, og etter et flott ritt av Sandro de Paiva, ble det seier. Pirlo hadde en fin sesong i fjor, og nå ser det bra ut som åtteåring. Nå blir det spennende å se Purple Ace i 2000 Guineas på Bro på søndag, beretter Knut. De er oppdrettere av hesten som er ubeseiret etter seks starter på Øvrevoll., og Cathrine Erichsen trener.

Sportslig knyttet det seg størst spenning til treåringenes kamp i V65-3. Et slags Guineas Trial 16 dager før 2000 Guineas 26. juni. Etter seieren sist var Simply Minds plassert på formtall 77. Nå utklasset han hester som er i striden i klassikeren. Manuel Martinez koste seg på ryggen av vinneren. 

- Jeg er nesten litt satt ut, for dette var voldsomt. Håpet på trippel, og jeg ventet på at de skulle ta ham igjen. Men det skjedde ikke, så dette var stort, sa trener Hanne Rådstoga. I øyeblikket har hun kanskje favoritten i 2000 Guineas, og Hanne var naturlig nok rørt.

Barny var favoritt i V65-starten. Etter et velberegnet ridd av Kaia Ingolfsland kom hun frem i en luke og tok ned gode Prince of Tides i finishen. 

- Jeg var optimistisk med tanke på gress og distanse. Trodde kanskje banen skulle være litt rask, men han fikset det, sa en fornøyd Nathalie Mortensen. Hun fikk også en seier med Chilterns, som var overlegen med Willa Synøve Schou på ryggen. 

Vi har tippet Soma-duoen Rock Dancer og Ciccarelli ofte. Grunnen er at de begge har et høyt toppnivå, men det er ikke hver gang de har vist sitt beste. Nå fikk Rock Dancer eieren Caroline Løvø på ryggen. Starten var ikke den beste, men deretter gikk det så det suste.

- Han nærmet seg teten på oppløpet, og plutselig tenkte jeg at jeg kanskje kunne vinne. Det var en herlig følelse, sa debuterende Caroline. For Hallvard ble det suksess, da Ciccarelli sikret en dobbel til stallen.

Takeko var den største V65-favoritten for kvelden, og hun innfridde forventningene. Per-Anders Gråberg hadde full kontroll da Takeko overtok initiativet midt på oppløpet. 

- Dette var det jeg hadde håpet å se. Nå satser vi mot 1000 Guineas om to uker, var trener Annike Bye Hansens oppsummering av at hun var fornøyd med sin dyktige treåring. Med formtall på rett side av 80, er det ingen tvil om at hun vil være blant favorittene. Kanskje en reprise på seieren til Unwanted Beauty i 2019?

Simmy's Copshop var en god sprinter, som har vært helt oppe på formtall 85. Nå var tallet 66, og da viste han nok til å holde unna for Danish of Course. 

- Vi har gående et prosjekt når det gjelder Simmy's Copshop. I forrige uke ble han fjerde på Bro Park, og nå ble det seier. Det motiverer, og vi håper det kan gi nye resultater i toppen, sa Hege Larsen Mjønli.

 Kaia Sofie Ingolfsland satt på Simmy's Copshop, men hun var ikke ferdig for kvelden. I finaleløpet tok hun den tredje seieren. og i tillegg ble hun andre med My French Dream. En solid fasit på seks ritt. Den siste vinneren bar navnet Marit. Hun trenes av Tom Luhnenschloss, som Knut O Arnesen en virkelig veteran på banen. 

- En hoppe som jeg tror vi skal få mye glede av., sa Tom etter en vel utført innsats. Det Marit Bjørgen neppe vet, er at treåringen er oppkalt etter henne. Etter at Marit hadde dominert under OL i Korea i 2018, var de svenske oppdretterne så imponert over vår langrennsstjerne, at de valgte å døpe føllet etter henne. 

 Barny ©hesteguiden.com

 

Rock Dancer ©hesteguiden.com

 

Simply Minds ©hesteguiden.com

 Takeko ©hesteguiden.com

Simmys Copshop ©hesteguiden.com

 

Chilterns ©hesteguiden.com

 

Marit ©hesteguiden.com