Pilroth og Hellgren kveldens navn

Skrevet av Birger Christensen,  17.06.2021
Artikkelbilde
Ginmann ©hesteguiden.com

Anna Pilroth og Tobias Hellgren ble utvilsom kveldens navn på Øvrevoll. Sammen tok de tre kjappe seire innenfor V65-spillet.  Og da stallen ikke hadde flere starter, ledet Anna like godt løpet fra start til mål med Chili Explosion i finalen. Der var Pål J Nordbye trener, og Chili Explosion passerte mål først for første gang (fikk en seier etter undervekt på vinneren).

Kvelden ble innledet med et interessant maidenløp. Ville noen vise seg frem som en kandidat til større oppgaver i sommer? Svaret ble Like a King. Han var sterk toer i debuten i fjor i kriteriet. Etter det løpet gikk det ikke like glatt, og årsdebuten på Jägersro viste at han ikke mestret den banen.

- Jeg måtte ha ham ut i et løp nå bare en drøy uke før 2000 Guineas. Det gikk fint rundt svingen, så det blir spennende neste lørdag, oppsummerte Wido Neuroth, som tok en trippel i løpet. Men det var først og fremst Like a King som imponerte. Jan-Erik Neuroth hadde en grei oppgave på ryggen av vinneren.

 Ginmann var løsningen på det første V65-løpet, og det var klart for Anna og Tobias-show.

-  Hadde det vært mer svikt i banen, skulle jeg ha meldt om en sikker vinner, sa Anna Pilroth før løpet. Nå fryktet hun for at banen var litt rask, men det gikk bra likevel. På toppvekt ble det sikker seier for hesten som var veldig god som unghest. Nå viser han endelig litt av sin tidligere storhet.

-Da Anna fikk spørsmålet om hvilken hest hun hadde best sjanse med torsdag, var det greie svaret:

- Jag kan vinna med alla! Ginmann ble raskt fulgt opp av Rocketman. Han var med i front hele veien, og i finishen var det ingen tvil. Storform på gang hos stall Anna Pilroth og Tobias Hellgren, og mer skulle det bli.

Like suveren var Martini. Tidlig fremme i front hadde han full kontroll på London Rock, og den tredje strake var et faktum. 

- Vi har vært heldige og fått et fantastisk sted for trening av galopphester, berettet Tobias i vinnerpaddocken. Dessuten har vi flotte eiere, som gir oss sjansen. Så nå ser det bra ut, oppsummerte Tobias. Martin starter forresten på Bro søndag.

I amatørløpet ble det triumf for Zara Zaid. Åsa Edvardsson var optimistisk, og Vickoria Hughes dro av gårde i front.

- Jeg lurte på om det var en runde igjen, siden de andre var så langt bak. Følte at jeg hadde mye å gå på mot slutten og syntes at seieren ble lett, sa en glad Viktoria etter seieren.

Rock Dancer vant forrige torsdag. For første gang tok han to seire på stripe i den seks år lange karrieren. Ulrika Holmquist red som så ofte før et flott løp, og Layton ble hentet igjen på streken. 

- Ulrika vant første løp på Øvrevoll for meg, så det var gøy at hun vant igjen. Hun fant en luke, og det er moro at Rock Dancer begynner å vise litt igjen, sa en fornøyd Hallvard Soma.

Hanne Rådstoga har hatt en fantastisk start på sesongen. Torsdag ble Stogas Dancer nummer to, før Stogas Fairytale avsluttet kvelden med en lett seier. Carlos Lopez tok teten, og siden var det aldri noen tvil. På syv starter er det blitt fire seire, to annen- og en tredjeplass i år på stallen.

- Jeg må nesten klype meg i armen. Nå blir det en nervøs uke frem til Simply Minds skal starte i 2000 Guineas neste lørdag. Han ser veldig bra ut, så det er veldig gøy å være i denne situasjonen, sa Hanne. 

Like A King ©hesteguiden.com

Rocketman ©hesteguiden.com

Zara Zaid  ©hesteguiden.com

 

Martini ©hesteguiden.com

 

Rock Dancer ©hesteguiden.com

Chili Explosion ©hesteguiden.com

Stogas Fairytale ©hesteguiden.com