Eesha My Flower - som i fjor

Skrevet av Birger Christensen,  03.06.2021
Artikkelbilde
Eesha My Flower ©hesteguiden.com

Øvrevoll bød på mange flotte oppgjør torsdag kveld. Mest penger ble det på Eesha My Flower, som vant førstepremien i Erik O Steens Memorial. Sportslig ble vi aller mest imponert over Valence, men som helhet var det veldig mye å glede seg over.

I fjor vant Eesha My Flower Erik O Steens Memorial. Torsdag gjentok hun bedriften. Feltet var mindre denne gang, men det var ikke noe å si på konkurransen.

 - Hun trengte løpet på åpningsdagen, det gjorde hun også i fjor. At banen hadde tørket opp en del, var nok heller intet minus. Eesha My Flower har en amerikansk eier, som ville ha en hoppe med stayerevner. Jeg trodde det hele var en bløff, men skjønte snart at det ikke var det. Eieren har norske aner og er ivrig som bare det, kunne trener Cathrine Erichsen fortelle. Dermed er den flotte hoppa ubeseiret på tre starter over 2400 meter på Øvrevoll. Elione Chaves red et fint løp på vinneren.

Den kanskje aller mest imponerende vinneren på Øvrevoll torsdag, var Valence. Han var ute etter formtall 93, og da er det ikke mange som straffer ham i Skandinavia. Tet fra start til mål var en grei oppskrift, og en hest som Swedish Dream konsentrere seg om annen.

- Det var kanskje litt dumt å starte ham på sanden på Bro, det fungerte ikke i det hele tatt. Nå var han tilbake på favorittbanen Øvrevoll, hvor han har vært fantastisk, sa Nathalie Mortensen. Nathalie red til front og plaget konkurrentene så mye at Valence kunne ta en sikker seier. Imponerende!

Forsommerløpet for treåringene hadde en duo fra Niels Petersen som favoritter. Da pengene skulle deles ut, viste dette seg å være riktig. Donna Devarona vant sikkert, men Iron Butterfly nærmet seg en del på slutten. Klar treer ble Silvana omtrent slik de fleste hadde forutsett.

- Vanligvis har løpsdagene før 17. mai vært fine for å komme i gang med sesongen. Nå ble det litt brått på, men det var i hvert fall godt å se at duoen presterte bra. Nå blir det tur til Bro og 1000 Guineas om en drøy uke. Niels fikk for øvrig en seier til da Face of Energima gikk dødt løp med Wee Got the Boss

Annike Bye Hansen vant ikke løp på de to første løpsdagene, men flere hester vist form. Inkludert den delte seieren, ble det tre første- og to andreplasser. Først ute var Mudjimba, som ledet hele veien. Kapabel, men med mye nerver. Deretter ble Swedish Dream sterk toer bak Valence, en klart godkjent årsdebut. Så tok like godt General de Vega og Abolish en flott dobbel. Jacob Johansen så ut til å trives på ryggen av vinneren hele oppløpet ned.

- Dette er en veldig god hest, som jeg gleder meg til å se fremover. Nå blir det start neste søndag i Bro Vårsprint, kunne Annike fortelle. Og med det døde løpet til We Got the Boss ble det en svært vellykket torsdag.

Perfect Illusion tok teten og gjorde det veldig enkelt for seg selv i V65-starten. Willa Synøve Schou holdt et godt tempo i front og hadde ingen problemer med å vinne.

- Han er blitt fem år, men fortsatt litt barnslig. Han er dog sterk og bør ha litt å hente i det rette selskap, vurderte Gina Mathisen etter sesongens andre seier for stallen.

Helt til sist, men slett ikke minst fikk vi se to gode fireåringer fra stall Wido Neuroth. Silver Falcon gikk til front, men da Jet Action og også Seneschal angrep, ble det tøft å stå i mot. Toeren i fjorårets Derby, Jet Action, var klart best, en meget solid årsdebut.

- Det er alltid spennende å se om de hestene som var treåringer i fjor, er klare for å ta opp kampen med den eldre elite. Dette var i hvert fall en god begynnelse, sa en fornøyd trener.

Donna Deverona ©hesteguiden.com

 

Dødt løp Face of Energima og We Got The Boss ©hesteguiden.com

 

Perfect Illusion ©hesteguiden.com

 

Mudjimba  ©hesteguiden.com

 

Valence ©hesteguiden.com

General de Vega ©hesteguiden.com

 

Jet Action ©hesteguiden.com