En klassisk sommer

Skrevet av Birger Christensen,  15.06.2021
Artikkelbilde
Face of Energima ©hesteguiden.com

Det er ikke mer enn litt over tre uker siden Øvrevoll kunne åpne portene for årets sesong. Vi føler at det allerede har skjedd mye på vårt vakre anlegg, men også på andre skandinaviske baner. Både i Danmark er både 1000 og 2000 Guineas avholdt, og neste lørdag er det Øvrevolls tur. Sist søndag var det fem uker til den svenske Derbydagen og ti uker til Øvrevolls store dag.

Søndag på Bro ble det klart at Øvrevolls trenere har de beste hoppene, de beste sprinterne og toppen blant milerne. Tredobbelt med tre startende i hoppenes Bloomers Vase, firedobbelt blant sprinterne og første, tredje og fjerde i Stockholm Stora Pris. For et par år siden snakket man om at Øvrevoll hadde mistet hegemoniet i Skandinavia, den debatten kan man la ligge nå.

Men så er det dette med treåringene, som har Guineas lørdag 26. juni og Derby søndag 22. august. Det bildet er mer grumsete. No Short Cuts er riktignok forhåndsfavoritt til Svensk Derby, men ellers er det ikke noen som har skilt seg desidert ut. Vi håper å kunne være med på å lage litt stemning og spenning i de to månedene frem til kampen om Det blå bånd står.

Torsdag er det ingen store løp på programmet. Men selv om feltene ikke er så store, blir det nok gode penger i V65 også denne gang. Vi prøver med 1 Sunbreak i V65-5. Som i fjor var det første løpet mislykket, men fremgangen kom raskt. Det var Anna Pilroth som vant med ham i fjor, og vi håper at Nina Bakstad har Sunbreak i like bra form som i fjor sommer.