Fire strake triumfer på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  13.06.2021
Artikkelbilde
Match Maker imponerte stort ved å ta årets tredje strake seier i Stockholm Stora Pris (G3). Elione Chaves, Cathrine Erichsen og Stall Skollerud Gård kunne juble over en norsk storløpstriumf i Stockholm.

I de fire første V64-løpene på Bro Park søndag ble det fire seire, to andre og fire tredjeplasser til norsktrente hester. Morsomt var det at Niels Petersen, Wido Neuroth, Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen vant hvert sitt løp. De fire dominerer blant trenerne på Øvrevoll, nå slo de til på Bro også. Aller best var Match  Maker i Stockholm Stora Pris. 

- Utrolig gøy, sa Pia Skjærsveen etter løpet. Hun eier Match Maker sammen med Ole C Hallerud, og det har vært et lykkekjøp. Pia var litt spent på underlaget etter mye regn i Stockholm dagen før, men han løste det fint. Lenge så det ut til å være en strid mellom Jazz Explosion og King David, men da Elione Chaves fikk fart på vinneren, ble det greit til slutt. 

På tre starter i år er det blitt to seire på Klampenborg før gevinsten nå. Han har ikke vært førstevalg ved noen av seirene, men Match Maker skal man ta på alvor. Cathrine Erichsen har gjort en flott jobb, og vi håper å få se ham på Øvrevoll om ikke lenge. 

King David var bra tredje, mens Kick On endte på fjerde i årsdebuten. Han er nok lenger fremme neste gang.

Could Be King var en spennende nykommer i sprintløpet. En god innsats til annen ble det, men han kunne ikke rå på General de Vega. Annike Bye Hansen har vært positiv til ham hele våren og forsommeren, og nå kom gjennombruddet. 

- Dette var deilig. Jeg har ment at han skal komme inn i eliten, og nå var han der. Må få skryte av Jacob (Johansen), som er en veldig solid jockey å støtte seg til, kommenterte Annike. I 2015 vant hun løpet med Ragazzo, mens Captain America seiret både i 2017 og 2019, en sterk fasit.

Sprintløpet ble veldig norsk. Bak de to fremste spurtet Dardenne og Abolish sterkt til tredje og fjerde.

Niels Petersen innledet V64 med en sterk dobbel. Queen Rouge holdt unna med liten margin foran Ascot Brass, som var god i kamp mot eldre hopper. Eesha My Flower tok en sikker tredje, og siden var det ikke flere norske med. Oliver Wilson red vinneren, slik han pleier å gjøre.

- Var veldig spent på Queen Rouge, men hun var trent bra i Danmark. At Ascot Brass gikk så bra, var like gledelig, sa en fornøyd Niels Petersen etter en dobbel i Bloomers Vase.

Wido og Jan-Erik Neuroth var favoritter i Bobby Killicks Minnesløpning. Everest Voice vant 2000 Guineas i fjor, nå var han klart best igjen.

- Han var i form og liker seg på Bro, og det ble sikkert, oppsummerte Jan-Erik etter seieren.

Med stort og smått ble det 1 714 110 svenske kroner hjem fra Bro for de norske hestene. 600 000 for Match Maker var selvsagt den største delen av potten.

2000 Guineas ble vunnet av Thunder Mack for Per-Anders Gråberg og Patrick Wahl (Falkor ga Wahl en dobbel). I 1000 Guineas tok Bent Olsen en dobbel, da My Vision slo Marshi på målfoto. Iron Butterfly sikret Niels Petersen bronsen, ridd av Pat Cosgrave. Vinneren My Vision er eid av Stall Inco, og bak det pseudonymet finner vi nordmannen Stein Modahl.