Nora har fire, flere i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.06.2021
Artikkelbilde
Barny er én av Noras fire vinnerhester så langt i år: Captain Chorus, We Got The Boss og Twisted er de tre andre. Foto: Hesteguiden.com

Nora Hagelund Holm er 22 år, har 59 seire og fosser frem mot jockeytoppen. Fire så langt i år - og en spennende dag på papiret i dag. - 2 Willow It Is (V65-2), er min beste sjanse, sier hun - etter litt betenkningstid.

* Her er Noras kommentarer til ovrevoll.no foran torsdagens løp på Øvrevoll:

- 4 Smooth Escape (V65-1, Gina Mathisen trener, 4-prosenter kl. 11.00) møter dårligere hester i dag. Var bra nest sist. Går ofte foran, men jeg har ikke bestemt meg for hvordan jeg skal legge opp løpet. Får ta en prat med Gina (Mathisen, red. anm.). Men jeg mener Smooth Escape kan være med.

- 2 Willow It Is (V65-2, Cathtrine Erichsen, 17-prosenter) har løp grønt. Håper hun har lært seg litt. Må legge seg ned og galoppere. Uansett min beste sjanse. Men det er andre her også: 6 Just Like Poppy kjenner jeg. Har forbedret seg mye både i trening og løp. Også 4 Tambora Queen skal regnes.

- 4 London Rock (V65-4/V4-2, Silja Støren, 63-prosenter) har gått veldig bra og er en vinnerkandidat. Kommer ut i et lite og godt felt. Møter bla. a. to gode svensker i 2 Backcountry og 3 Martini. Hvor vi legger oss? Jeg får se hva som skjer nå starten går. Min nest beste sjanse, men jeg er ikke så veldig glad i å sette hestene opp mot hverandre.

- 6 Zafrangar (V65-5/V4-3, Steinar Holm, 4-prosenter) tapte i starten sist, er heller ikke like glad i indre sving. Møter bra hester, men har fin kapasitet. Vant på distansen i august og september i fjor. Jeg liker ham veldig mye. Bør være oppi der, men hvis han ikke har dagen, går det ikke. 1 Sunbreak (Anna Pilroth rir i dag, red. anm.) har jeg ridd de to siste gangene. Var ikke med i det hele tatt 22. mai. Mistet forøvrig en sko i paddocken sist. Er god nok og kan være der.

- 4 Betty (V65-6/V4-4, Are Hyldmo, 7-prosenter) møter dårligere hester enn hun er vant til. Jeg har ridd henne tre ganger i løp tidligere. Liker dirt'en bedre enn gresset. Har ikke vunnet, men det skal ikke være snakk om noen antivinner. Kan være der med litt flaks. Er sein ut av boksene. 6 Stogas Dancer kjenner jeg litt, den skal ha vinnersjanse, sier Nora til ovrevoll.no.

WILLA SYNØVE M. SCHOU har to seire så langt i år. Hun blinker ut 7 Face Of Energima (V65-1, Niels Petersen, 8-prosenter) som sin beste sjanse i dag. Det er vanskelig å skille de tre hestene fra Niels Petersen i dette løpet, sier Willa til ovrevoll.no
Red.: 3 Kildare, fra Niels Petersen, er nå strøket fra V65-1.

NATHALIE MORTENSEN og stallen til "morsan", Annette Stjernstrand, kommer med fire:
7 Golders Green (V65-3/V4-1, Ida Tandberg rir, 19-prosenter) og 2 Backcountry (V65-4/V4-2, 21-prosenter) er likeverdige sjanser, uttaler hun til ovrevoll.no før løpsstart. Backcountry gjorde et godt løp etter "tappstart" sist:
- Springer han av, er vi med. Men jeg har respekt for motstanden. Kanskje 3 Martini er hardest i mot?
- 7 Golders Green (V65-3/V4-1) red jeg bort sist. Dette er en "stressad" type som møter ok selskap og er bedre enn raden.
- 5 Scytale (V65-2, 8-prosenter) er mye bedre på gresset, men jeg tror distansen er i korteste laget, sier Nathalie.  

*- Dirt'en vannes, gressbanen blir rask, skriver baneansvarlig René Naustdal i en sms til ovrevoll.no kl. 12.00 

Se http://rikstoto.no/vinnersjanser | http://Hjelpelinjen.no