Treåringene i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  08.06.2021
Artikkelbilde
Herewegodandy

I galoppen er treåringene den klassiske årgangen. Nå er vi på full fart inn i den mest aktive del av sesongen. Søndag var det Voterløpning og Derby Trial på Jägersro, mens Guineas-løpene på Bro går kommende søndag. På Øvrevoll er det en riktig stordag lørdag 26. juni med Oslo Cup, 1000 og 2000 Guineas. I fjerde løp torsdag starter syv hester hvor av seks er meldt i 2000 Guineas. Kanskje er vinneren i torsdagens sekstett? Tre av dem trenes av Niels Petersen.

- Prince of Fjords startet på åpningsdagen og skuffet. Både Herewegodandy og Noble Justice gjør årets første start nå. Synes det er veldig jevnt mellom de to, og begge bør regnes. Ideelt sett kunne flere av mine hester hatt et løp til på denne tiden. Men nå er det som det er i år, sier Niels..

Captain Chorus, Bosseur og Simple Minds er motstanderne til trioen til Niels. Captain Chorus spurtet sterkt på åpningsdagen til seier, og Cathrine Erichsen var veldig fornøyd. Glad var også Hanne Rådstoga, og Simple Minds kan gi henne en deltaker i Guineas-feltet. Wido Neuroth trener Bosseur, og det han gjør han også med I Apple, som ikke står i Guineas. Debuten gikk ikke så bra, men han kommer nok med litt mer erfaring.

Som banker var vi lenge inne på Takeko i V65-4. Men vi valgte å doble med All About Us. Han står stadig igjen i Norsk Derby, og Petersen ranker ham litt foran Mowamaan, som også er en fin debutant. Går Takeko til drøyt 80, blir det sikkert tøft å slå henne. Annike Bye Hansen har fin flyt på stallen, det så vi sist torsdag. 

Før løpene torsdag, står Nels med 398 seire på Øvrevoll. Nær et jubileum er det også for Knut O Arnesen, som passerer 300 på hjemmebane første gang han dukker opp i vinnerpaddocken.