- Må være lov å rope litt

Skrevet av Birger Christensen,  27.05.2021
Artikkelbilde
Simply Minds ©hesteguiden.com

- Jeg ropte fælt, men det må vel være lov. Ordene er Hanne Rådstogas fra Lier etter at Norges-debutanten Simply Minds lekte med konkurrentene i V65-3. Han hadde gått bra i Frankrike som toåring, og nå var det første start på hjemmebane.

 

 - Startet med å ramle av i trening, og en liten skade forsinket oppkjøringen mot sesongen. Hadde sett på løpene han hadde gått i Frankrike, og der gikk det alt for fort fra start. Var veldig spent nå, og dette var bare så utrolig gøy. Har stort sett holdt meg i jerndivisjonen, og nå mener jeg at det må være lov å tenke frem mot 2000 Guineas om rundt en måned, forteller Hanne. Av ni hester på stallen, har hun Stogas-trioen Dancer, Etosha og Fairytale som løpshester, og sistnevnte ble toer i finaleløpet. Sist gang hun hadde to vinnere på en løpsdag, var for 27 år siden da Trond Jørgensen vant alle V5-løpene to måneder etter at OL-ilden hadde slukket på Lillehammer.

Mer girl power

I åpningsløpet tok de tre kvinnelige jockeyene hele trippelen foran sin tre mannlige motstandere. Aller fremst var Time to Dream med Silje Strand som makker. Silje innrammet kvelden da Sir Benjamin vant det siste løpet, og særlig synes vi hun var tøff da hun kom frem langs railen i det første løpet. For første gang ble det to seire på en løpsdag. Enda skarpere trodde vi at Nora Hagelund Holm var. Først dukket hun opp med Barny og Twisted etter to flotte løp, før hun var først i mål med Asaks Ambition. Der ble det dessverre disk på grunn av en kilo undervekt, og dermed kunne Chili Explosion juble for den første seieren. Twisted burde vi ha vært mer oppmerksom på. Gina Mathisen tok en dobbel på åpningsdagen i 2019 med Twisted og Smooth Escape, og i fjor ble det annen i årsdebuten, som ble fulgt opp med seier i starten etter. Tar vi med at Silja Støren vant finaleløpet som trener, som hun også gjorde på lørdag, tror vi at det kan bli mye å glede seg over.

 

Helt nattsvart for de mannlige var det dog ikke. Våre beste sprintere var på plass, og Brian Ryan kjempet hele veien inn til seier for Jan-Erik og Wido Neuroth. Annike Bye Hansens duo Abolish og General de Vega bød på hard motstand, men Brian Ryan var best.. Elegant Queen åpnet Øvrevoll-karrieren for Gutemberg da Silva og Raphael Freire med seier, og sistnevnte har allerede vunnet løp på Jägersro, Bro Park og Øvrevoll i år.

Time To Dream ©hesteguiden.com

Barny ©hesteguiden.com

 

Twisted ©hesteguiden.com

 

Simply Minds ©hesteguiden.com

 

Brian Ryan ©hesteguiden.com

 

Elegant Queen ©hesteguiden.com

 

Chili Explosion ©hesteguiden.com

 

Sir Benjamin ©hesteguiden.com