Comeback på Bro

Skrevet av Birger Christensen,  18.05.2021
Artikkelbilde

Onsdag gjør Jan-Erik Neuroth comeback i løpsbanen. Den foregår på Bro Park, og Jan-Erik starter opp med to flotte treåringer i Stall Perlens eie. Først ute er No Lie i V4-2. Stallkameraten Silvana er med i samme løp. Siste ritt for Jan-Erik onsdag er Miss Haven i V5-2. Hennes debut på dirt-tracken på Bro var enormt imponerende.

- Jeg gleder meg selvsagt først og fremst veldig til å ri løp igjen. Er ikke så nervøs, men litt spent er jeg selvsagt. Det passer bra å starte med to løp, det kan nok snart bli flere, beretter Jan-Erik. Det siste løpet red han 4. juni i fjor, mens den siste seieren kom med Sidney Pearl på Øvrevoll 21. mai. Vinner han på onsdag, blir det to dager før det er gått ett år siden siste tur til vinnerpaddocken.

- Hvordan ser du på sjansene?

- Jeg sitter på to veldig gode hester. I V4-2 synes jeg det er noen spørsmålstegn. Det kan være litt kort for No Lie, og det er også knyttet spenning til hvordan hun løper på sanden. Dessuten har alle motstanderne til No Lie og Silvana løp i kroppen, så det blir spennende. Miss Haven er en lettere type, og hun virker å være kommet litt lenger frem i form. Dessuten har hun vist at hun ikke har problemer med underlaget, så alt i alt tror jeg nok mest på Miss Haven.

Det er ikke så lenge til storløpene er i full sving. Søndag sitter han på den svenske Guineas-vinneren Everest Voice i Pramms på Jägersro.

- Men nå blir det utrolig viktig å komme i gang på Øvrevoll. Ellers blir det vrient å få til logistikken, og trenerne må årsdebutere i de største løpene. Det gikk bra på Øvrevoll i fjor, så nå håper vi at det blir løp kommende lørdag, avslutter en motivert Jan-Erik.

Også trener Raphael Freire legger ut på Sverige-tokt onsdag. Deecider vant på Jägersro, og også Prince of Tides gikk et fint løp. I tillegg denne gang tar Freire med seg The Notorious på tur til Stockholm.