"Duca" tapte for Jazz Explosion

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.05.2021
Artikkelbilde
Duca Di Como tar teten i Pramms. Jazz Explosion, midt i bildet, sikter inn lederryggen og får den midt på bortre langside. På vei ut av siste sving slår Jazz Explosion og P-A Gråberg kloa i storfavoritten. Foto: Svensk Galopp

Duca Di Como var igjen i Mälmö. Nå for å sikre et nytt gull i Pramms Memorial. Men som i Spring Mile ble den norske stjernehesten slått. Denne gang til sølv bak Jazz Explosion, ridd av P-A Gråberg. 

"DUCA", med Elione Chaves, gikk hardt ut og lignet på hesten som hadde åtte strake på dirt før halsbetennelsen og nederlaget på Jägersro 25. april. Inn i den siste svingen hadde Duca Di Como fortsatt lengder, men Jazz Explosion lå i "draget" og så skummel ut. Veldig skummel. Dette var intet synsbedrag. "Duca" kunne aldri svare da Jazz Explosion kom. Sistnevnte gikk unna til enkelt gull og Bodil Hallencreutz' første seier i Pramms.
Per-Anders Gråberg tok sin tredje i dette storløpet der vinneren fikk 600 000 svenske kroner. Han har tidligere sittet på vinnerne Plantagenet (2013, eid av Rune Vidar Nordum og Atle Walgren, trent av Niels Petersen) og Victor Kalejs (2018, Roy Arne Kvisla trener). 

CATHRINE ERICHSEN fulgte Pramms Memorial fra hjemmebane:
- Han var fortsatt ikke på topp. Det er vel det jeg kan si, uttalte Cathrine til ovrevoll.no.
Per-Anders Gråberg var i strålende søndagshumør, naturlig nok.
Han trodde før start at Jazz Explosion (se Svensk Galopps bilde under) var en klar sølvkandidat bak "Duca".
Der tok P-A feil...
- Jazz Explosion vant på et bra sett. Jeg så at "Duca" ikke svarte da vi kom på vei ut av siste sving. Da var det egentlig klart. Etterpå ville jeg ikke "bjuda inn" Stormy Ocean og Jacob (Johansen, red. anm.) i matchen. Og Duca Di Como? Han var fortsatt ikke 100 prosent, sa P-A til ovrevoll.no etter løpet.* JAZZ EXPLOSION ble kjøpt av Bodil Hallencreutz på Doncaster-auksjonen i 2018 for 80 000 svenske kroner.

JAN-ERIK NEUROTH har gjennomført en hektisk lørdag og søndag med elleve ritt og biltur frem og tilbake til Malmö. Han vant med en strålende opplagt Nouvelle Lune i Fam. Einar Nagell-Erichsens Minneløp på Øvrevoll lørdag:
- Hun hadde bestemt seg for å være først i mål. Det merket jeg på vei til start. Moro, hun har ikke hatt Øvrevoll som favorittbane, men fikk litt hjelp av spenst i banen lørdag. Thunderey, (også den trent av pappa Wido Neuroth, red. anm.), gikk godt til andreplass, men hun ville litt for mye, ble for stri. På rask bane taper vi ikke dette løpet, oppsummerte Jan-Erik for ovrevoll.no.

PÅ JÄGERSRO ble fasiten én sølv (Lot Of Joy) og én bronse (Seneschal): Lot Of Joy hoppet av skjevt og er fortsatt urutinert, men gikk et godt løp. Svenskt Derby? Ja, det går det an å tro på. Seneschal var litt uheldig, men hadde aldri slått Xcalibur, uansett. Jacob (Johansen, red. anm.) satt med henda fulle. Men jeg likte måten Seneschal gikk på. Han er blitt sterkere og mer komplett. Like A King viste at han ikke er en dirt-hest, sa Jan-Erik Neuroth etter fem Jägers-ritt og en lang biltur i vente.

* Jacob Johansen, Martrin Rodriguez og Elione Chaves vant alle to løp hver på Jägersro. Chaves leder i Sverige med 18 førsteplasser så langt, Ulrika Holmquist er toer med 12.