Endelig i gang

Skrevet av Birger Christensen,  21.05.2021
Artikkelbilde
Nouvelle Lune. Foto Svensk Galopp

Lørdag ettermiddag og kveld starter årets sesong på Øvrevoll. Endelig er nok det ordet som er mest brukt i så henseende, for denne våren har vært en lang og tøff ventetid. Men nå vil vi først og fremst glede oss over at det blir løp. Dessuten en riktig flott løpsdag med syv gressløp og to oppgjør til slutt på sandbanen.

Programmet er som nevnt veldig bra. det er det jo alltid på 17. mai, og selv om dette kommer fem dager forsinket, blir det herlig å få overvære så mange gode hester. Se for eksempel på Hotel Bristol treårsløp med en sekstett av fremste slag. På 20 starter har de endt 17 ganger på trippelen, og halvparten av startene har endt med seier. Det var i dette løpet i fjor som Derbyvinneren Whispering Ocean debuterte, og vi føler oss overbevist om at det finnes et par klassiske vinnere også i år.

Familien E Nagell-Erichsens hoppeløp er også et viktig oppgjør. Icecapada tok to strake før Seaside Song kopierte bedriften. I år blir det en ny vinner. Favoritt blir trolig Nouvelle Lune, som Jan-Erik Neuroth satt på da han skadet seg så stygt. I fjor ble det ingen seire, men hun var med i striden hver gang. Eesha My Flower vant hoppeløpet på Derbydagen, og hva sies om Careless Whisper. Kanskje er det få som fortjener en seier mer enn henne. En maiden som har tjent nesten 1.3 millioner sjelden kost!

Ellers er det fire gode stayere i første løp, og jevne sprintere i V5-finalen. I fjor fikk vi ofte besøk av hester fra stallene til Annette Stjernstrand og Tobias Hellgren, og de er klare allerede på åpningsdagen. Bankeren i V4 har imidlertid Henrik Engblom med seg.  Queen of Skara vant egentlig lett sist søndag  i Gøteborg, og hun har løpt fint på Øvrevoll tidligere. Eneste danske bidrag er Helle Christensen og Screwbox Carlras, velkommen til dere alle.

Neste løpsdag er kommende torsdag, og da vil Øvrevoll være i rute. Noen endringer vil nok bli gjort for å ta igjen noen av de løpsdagene som ble avlyst, men det vil vi komme tilbake til. Inntil da, lykke til og velbekomme på lørdag.